Begović: Sajam tehnike i tehničkih dostignuća zabeležio 30 odsto veću posećenost 1Foto FoNet: Aleksandar Barda

Ovogodišnji Sajam tehnike i tehničkih dostignuća zabeležio je, prema preliminarnim podacima, 30 odsto veću posećenost i osim što posećenost pokazuje da ljudi vide snagu nauke u svakodnevnom životu, šalje se jasna poruka da „nauka ne poznaje granice“, izjavila je danas ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović.

Kako je saopšteno iz tog ministarstva, Begović je na ceremoniji zatvaranja sajma rekla da je 66. Međunarodni sajam tehnike, na kome je zemlja partner bila Kina sa svojih 30 kompanija izlagača, „prema utiscima posetilaca, jedna ozbiljna svetska izložba vezana za nauku i inovacije“.

„Kao društvo treba intenzivno da radimo na daljoj edukaciji, na inovacijama. Bilo je sjajnih inovacija ovde i ja se nadam da će od ovih ideja nastati nove startap kompanije i da će neka doživeti uspeh i na našem i svetskom tržištu, a vidim da imamo taj potencijal“, ocenila je ministarka.

Begović je ambasadoru Kine u Srbiji Li Mingu dodelila zahvalnicu za učešće te zemlje na sajmu.

„Nauka i tehnologija čine svet boljim, kao i prijateljstvo naših naroda i saradnja u oblasti nauka i tehnologija“, rekao je ambasador Ming.

Dodao je da su Srbija i region centralno-istočne Evrope jedni od najvažnijih partnera Kine u nauci i tehnologiji, kao i da će Kina u budućnosti nastaviti da podržava koncept otvorene saradnje, od koje svi imaju koristi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari