Bejer u poseti Beogradu 1foto: FoNet

Poslanik nemačkog Bundestaga Peter Bajer razgovarao je danas sa državnim sekretarima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije o bilateralnoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

Bajer je razgovarao i o otvaranju poglavlja u pregovorima sa EU za koje je zaduženo to ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Bajer i državni sekretari Miodrag Poledica i Zoran Lakićević razgovarali su o pripremama za otvaranje pregovaračkih poglavlja o pristupanju Srbije EU – 14 (transportna politika) i 21 (transevropske mreže).

Teme razgovora bili su projekti i aktivnosti koji se realizuju kao deo Berlinskog procesa, kao i bilateralna saradnja, posebno saradnja sa nemačkom razvojnom bankom KfW, koja je, kako se navodi, „najveći investitor u oblasti komunalne infrastrukture u Srbiji“.

„Srbija je značajno napredovala u modernizaciji putne i železničke infrastrukture, ali je podjednako važno uklanjanje nefizičkih barijera koje usporavaju prevoz robe i ljudi, koje su deo aktivnosti u okviru Agende povezivanja koja se sprovodi uz podršku Evropske komisije“, rekao je Poledica, a navodi se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči i o projektima u oblasti vodnog saobraćaja, uključujući projekat uklanjanja potonule nemačke flote iz Drugog svetskog rata iz Dunava, kao i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari