Benzin od danas jeftiniji 24, dizel 42 pare 1Benzinska pumpa u Vranju, foto: D.P.

Posle 15 časova danas gorivo će se na benzinskim pumpama u Srbiji u narednih sedam dana prodavati po neznatno nižim cenama nego do sada, benzin će koštati 24 pare manje, umesto 176,3 dinara biće 176,1 dinar, dok će evrodizel biti jeftiniji 42 pare – nova cena mu je 187,3 dinara.

Minimalno pojeftinjenje sinoć je najavio predsednik države Aleksandar Vučić u svom preizbornom obraćanju javnosti, a nakon 15 časova ovo usklađivanje na osnovu Uredbe koju je Vlada prošle nedelje donela važi naredne sedmice, tačnije do narednog petka.

Za predsednika Udruženja vlasnika privatnih benzinskih pumpi Milana Rakića Vladina Uredba o ograničenju visine cena derivata nafte je neadekvatna, ne odgovara stvarnim zahtevima domaćeg tržišta.

Rakić je za naš list rekao da je za cenovne poremećaje “odgovorna jedino i isključivo Vlada” jer nije u stanju da ograniči i definiše veleprodajnu cenu derivata na sedmičnom nivou.

Ekonomista Goran Radosavljević je reagujući na novu korekciju cena rekao kako je pojeftinjenje za 24, odnosno 42 pare “čist marketing i predizborna kalkulacija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari