Radosavljević o nižoj ceni goriva: Čist marketing i predizborna kalkulacija 1Foto: Aleksandar Veljković

To što će u narednih sedam dana benzin koštati 0,24 dinara manje, a dizel 0,42 dinara je čist marketing i predizborna kalkulacija, kaže za Danas ekonomista Goran Radosavljević.

“U prethodnih nekoliko dana cena nafte je pala ispod 100 dolara, bila je 130, pala je na 99 dolara i to je neko usklađivanje, ali da budemo fer i pošteni vrlo mizerno”, ističe Radosavljević za naš list.

Na 187 dinara ili 178 koliko košta benzin smanjenje od 0,24 dinara je malo, čista predizbrona kalkulacija, smatra Radosavljević.

“S obzirom na to da mi sada nemamo slobodno određivanje cena na tržištu već država Uredbom određuje cenu, jer ovo nisu odredili kompanije već država, ovo je čist marekting. Voleo bih da vidim tu kalkulaicju kojom su došli do toga da je cena niža za 24 pare, neozbiljno je i marketing čist. Na jedan rezervoar nećete uštedeti ni 20 dinara kod dizela, a kod benzina još manje”, naglašava naš sagovornik.

Radosavljević kaže da Ministarstvo na svakih sedam dana utvrđuje cenu, a na koji način kalkulišu to je veliko pitanje, jer to nije potpuno jasno iz Uredbe.

“Cena nafte je pala, osnova ima za smanjenje, svako smanjenje je dobro, ali ovo smanjenje je stvarno simbolično”, kaže Goran Radosavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari