Beogradski aerodrom: Ne planiramo da sprovedemo masovna otpuštanja zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja 1Foto: BETAPHOTO/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/DS

Kompanija Beogradski aerodrom reagovala je danas na saopštenje Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) da Aerodrom Nikola Tesla otpušta hiljadu zaposlenih i ukida službu saobraćaja, koje je objavljeno da portalu lista Danas u tekstu „ASNS: Vansi erport hoće da prebaci 1.000 zaposlenih u novu firmu bez otpremnina“.

Demanti prenosimo u celosti.

Povodom netačnih informacija koje je objavila Asocijacija nezavisnih sindikata Srbije, kompanija Belgrade Airport saopštava sledeće:

  1. Kompanija Menzies Aviation imenovana je za novog zemaljskog operatera nacionalne avio-kompanije Air Serbia na Aerodromu Nikola Tesla, umesto kompanije Belgrade airport, od kraja februara 2024.
  2. Kompanija Belgrade airport ne planira da sprovede masovna otpuštanja svojih zaposlenih na poslovima zemaljskog opsluživanja.
  3. Kompanija Belgrade airport obavlja pregovore na dnevnom nivou sa kompanijom Menzies Aviation o prenošenju aktivnosti zemaljskog opsluživanja, imajući u vidu kompletan transfer svojih zaposlenih u ovoj delatnosti.
  4. Kompanija će u ovom procesu pružiti punu podršku svojim zaposlenima, poštujući sve relevantne zakone, o čemu su predstavnici sindikata na aerodromu obavešteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari