Bespovratnih 2,5 miliona evra za Šumadiju, Zapadnu, Južnu i Istočnu Srbiju 1Foto:promo

Informativna sesija o drugom javnom pozivu razvojnog programa EU PRO za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i preduzetnicama, mikro i malim preduzećima održaće se u ponedeljak, 14. oktobra, u 10,30 časova u hotelu Mona, na Zlatiboru.

Za taj javni poziv, koji je otvoren do 10. novembra ove godine, Evropska unija je, kako je saopšteno, izdvoijila 2,5 miliona evra kako bi povećala konkurentnost lokalne privrede u dva regiona – Šumadija i Zapadna Srbija i Južna i Istočna Srbija.

Pravo učešća imaju preduzetnici i preduzetnice, mikro i mala preduzeća, koja se bave proizvodnjom i koja su registrovana u periodu od 2014. do 2018. godine, u 99 gradova i opština, uključenih u program EU PRO. Sredstva su namenjena za nabavku opreme i uvođenje usluga sa ciljem da se unapredi proizvodnja i tržišni potencijal privrednih subjekata i doprinese povećanju zaposlenosti.

Preduzeća mogu da konkurišu za bespovratna sredstva od 10.000 do 30.000 evra, dok je za brzorastuća i izvozno orijentisana preduzeća i preduzetnike maksimalan iznos podrške 70.000 evra. Takođe, korisnici/ce sredstava treba da obezbede finansijsko učešće u projektu od 20 odsto, odnosno 30 odsto ako apliciraju za sredstva veća od 30.000 evra.

Detaljne informacije o pozivu, kriterijumima za izbor korisnika, načinu konkurisanja i dokumentaciji za prijavljivanje dostupne su na internet stranici: Drugi javni poziv za podnošenje predloga projekata za nabavku opreme i uvođenje usluga za preduzetnike, mikro i mala preduzeća, gde zainteresovani mogu da se prijave za učešće na info-sesijama.

Aktivnosti EU PRO-a, koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra, a aktivnosti na ternu, kako se podseća, sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

 

Sesije u drugim mestima

U vreme održavanja sesije na Zlatiboru, isti skup održaće se u Kragujevcu u hotelu Kragujevac, a narednih dana, takođe u 10,30 časova, takve sesije organizovaće se i u drugum mestima – 15. oktobra u Šapcu (hotel Sloda) i Kraljevu (hotel Botika); 16. oktobra na Srebrnom jezeru (hotel Danubia Park) i u Novom Pazaru (Kulturni centar); 17. oktobra u Kruševcu (Biznis inkubator) i Zaječaru (Timočki omladinski centar).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari