Bez zatvaranja hotela u Sijarinskoj Banji, "zdravlje gostiju na prvom mestu" 1Foto: E. Mladenović

Neće biti zatvaranja hotela u Sijarinskoj Banji, mere se moraju poštovati, ništa ne možete na silu. Zdravlje ljudi je na prvom mestu a naložene mere će biti ispoštovane, kazao je predsednik Privremenog organa Dragan Kulić zbog slučaja dva gosta hotela koji su bili pozitivni na virus a potom izolovani.

Kako javlja JuGmedia, nakon troipočasovnog zatvorenog sastanka rukovodstva opštine Medveđe sa direktorima Opšte bolnice Leskovac i direktorom Zavoda za javno zdravlje Ivanom Sokolovićem, Kulić se obratio okupljenim stanodavcima, radnicima i meštanima koji su tokom trajanja sastanka čekali na terasi da im saopšte šta će se dalje dešavati.

Kulić im je rekao „da zatvaranja hotela neće biti, ali da će neko snositi odgovornost za sve što se dešavalo u Sijarinskoj Banji u poslednjih pet dana“.

„Možda dođe do stopiranja prijema novih gostiju na sedam do 10 dana, ali to neće naneti štetu jer je hotel sada pun“, naglasio je Kulić.

Podsećanja radi, zbog zaražavanja dva gosta u hotelu, naloženo je masovno testiranje zaposlenih i gostiju.

„Gosti koji su danas pristigli u Sijarinsku Banju, njih 123, testirani su na ulazu i onima kojima je antigenski test pokazao da su pozitivni na korona virus vraćeni su odmah svojim kućama“, piše JuGmedia.

ZZJZ Leskovac izdao je nalog za testiranje svih zaposlenih i gostiju zbog dva slučaja zaražavanja gostiju koji su odmah izolovani.

Međutim, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gejzer“ Zoran Radenković je ponovo doveo ekipu Doma zdravlja da testira goste i „obavestio radnike da će u ovom hotelu proglasiti epidemiju“.

„Ogorčeni radnici, stanodavci, meštani i gosti, blokirali su mu ulaz u sam objekat želeći da dobiju objašnjenje zašto se to radi samo u ovoj banji i da nema razloga za zatvaranjem jer su svi negativni na oba testa“, piše ovaj leskovački portal.

Nakon toga, u nedelju uveče je održan Upravni odbor na kojem je Radenković podneo ostavku.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.