Vodeći strani investitori u regionu izneli su na seminaru u Beočinu iskustva investiranja u Srbiji i razgovarali sa predstavnicima 22 vojvođanske opštine o mogućnostima ulaganja i saradnje. Skup pod nazivom Znanjem do investicija, organizovao je Fond za podršku investicija u Vojvodini.

Vodeći strani investitori u regionu izneli su na seminaru u Beočinu iskustva investiranja u Srbiji i razgovarali sa predstavnicima 22 vojvođanske opštine o mogućnostima ulaganja i saradnje. Skup pod nazivom Znanjem do investicija, organizovao je Fond za podršku investicija u Vojvodini. Direktor kompanije Lafarž BFC Kamil Befa ukazao je na značaj projekta Beočin biznis park, koji je kompanija Lafarge BFC pokrenula u saradnji sa Opštinom Beočin u cilju privlačenja stranih investicija u ovaj region. U nastojanju da ovaj biznis park dobije i prve „stanare“, Opština Beočin je, prema rečima predsednika te opštine Zorana Tešića, u veoma kratkom roku smanjila takse, pojednostavila proceduru dobijanja opštinskih dozvola i urbanističko tehničkih uslova, dok je kompletnu infrastrukturu, opremanje zemljišta i luke, finansirala kompanija Lafarž BFC.
Predstavljena je Američka privredna komora i njena uloga u cilju stvaranja što boljeg poslovnog ambijenta u Srbiji, bilo je reči o robnoj razmeni Srbije i Španije nastojanjima da Španci prikupe što više informacija o sektorima u Srbiji u koje može da se uključi španska privreda. Predstavnici Francuskog poslovnog kluba izneli su težnje Francuske poslovne zajednice da utiče na otklanjanje pravnih barijera koje mogu da se ispreče na putu stranih ulaganja i ukazali na nužnost stvaranja dugoročnog partnerskog odnosa među privrednicima Francuske i Srbije.
Regionalni predstavnik ITD Budimpešta iz Agencije za razvoj investicija i trgovine je objasnio da je delatnost ove kancelarije da promoviše investicije, razvoj trgovine i komunikacija između Srbije, Mađarske i zemalja EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari