Brnabić: Budžet nije izborni, već razvojni

Poslanici Skupštine Srbije imaće duplo više vremena za raspravu o budžetu za narednu godinu

Ostavite komentar


  1. Budžet koji ima Izvore prihoda od neprestanog povećanja poreza,PDV sa 15 na 18 pa na 20%,uvodjenja akciza gde ih nije ni bilo,povećanja doprinosa i smanjenja plata i penzija i stalnog povećanja cena državnih usluga i uvodjenja novih nameta ..Poredjenja radi kod Tita se išlo u penziju sa 55 godina života i dobijala se penzija da živiš i zdrastvene usluge i lekovi itd. besplatno.A, sada penzioneri i sa 50 godina radnog staža moraju da rade i to da rade beskonačno ili konačno do smrti.Mi znamo kako Vlada dolazi do Prihoda,ali Rashode hoćemo da znamo po svim stvakama

  2. Kada će se obaviti Kontrola Budžeta kod usvajanja od predhodne godine od Nezavisne Komisije da gradjani znaju koliko je nešto ,,probijeno,, i zašto.Fiskalni Savet ne ulazi u ispravnost svih stavki nego samo konstatuje ko Zavod za Statistiku da li nešto može ili ne može.Zašto može ili ne može u to se ne upušta,jer ne kontroliše ispravnost stavki,jer mu to nije Bože moj nadležnost.Statistika nesme ni da se oglasi tamo gde joj nije mesto.Ne oglašava koliko su nameti gradjanima i u kom procentu rasli iz godine u godinu ,nego prihodi privrede i gradjana,da bi se znalo koliko se može zahtvatiti od naroda.Vlada ne traži uštede da smanji Rashode,već načine da Prihod poveća.To je poznata stvar -Država gleda da što može više da uzme i što manje da da,a narod samo da ako može manje da daje.A ono,koliko nas samo novih cena čeka od 1 januara 2020 itd.Ova Vlast zna da zna,da je svojim dolaskom enormno uvela obaveze narodu, učestovala direktno u povećanju svih cena i roba i usluga,pritom zamrzla sva socijlana davanja ,penzije,plate i dovela do teške bede i ne pomišlja da obaveze smanjuje i da se diči svojom pljačkom naroda i uspešnom vladavinom.Zna da nema adekvatne Opzocije,jer sve je zamrzlo i dalje tera po svome.Ali zato gde napr EPS i neki drui iz Javnih pred gde NK radnik ima veću platu nego Lekar isl. još hoće i mnove cene još stižu.Nije problem sadašnja plata,nego i penziju kada budu dobili,plaćaće naši praunici i beda je već sada jasna za narednih ko zna koliko godina.Tu je popravni neizvestan.Budžet rade ,,stare kajle,, i to je nešto što nije papir,pa posle rebalans itd.,,Učiti i samo učiti,, ….

  3. Mi smo mala država -predgradje nekog Istanbula.Hoće Narod da zna kada plaća kome plaća i šta plaća.Kakvo odvodnjavanje i navodnjavanje i ,,zavodnjavanje,, i slične gluposti jer to ide na plate izmišljenim radnicima ili se to stvarno radi to odvodnjavanje i navodnjavanje .To treba da se objavljuje.Stavke Rashoda Države ,Opština moraju da se objavljuju i tačka.Ne ko novine Kurir i slične njima pišu -ko ili ,,koja se skinula i gde se skinula,, isl.Ima tu onih koji to prate pa će na KVIZU imati to pitanje .Ovo je ozbiljna životna tema.Ne treba sve novine da budu Ekonomski list,ali treba da se bave ,kao što radi vaš list ozbiljnim temama.Ove komnetare nemožete listu Kurir i sličnima ni poslati.Oni imaju druge Naslove i teme.A i oni koji to trebaju da pišu,pregledaju i čim vide da je protiv vlasti,skidaju odmah.To mi zovemo režimske novine.I ostalo nešto malo Novina koje imaju snage i volje da čuju i one koji ih čitaju.Svaka vam čast.

  4. sta bi bilo da joj neki ekonomski ekspert postavi neko strucno pitanje?Zena koja pojma nema, cita i prica ono sto joj je dato.Mislim da imamo vrlo neuku, a o dikciji da ne pricamo, premijerku.A i stilista joj treba.

  5. Pa izgleda da smo dosta napredovali u svim segmentima,pa i sa plantazama u Pazovi.Bas naredno.

  6. Kad ova žena postade ovakav stručnjak, ja predlažem da je zaposlimo na VMA ako predsedniku opet pozli evo nam vrhunskog stručnjaka za operacije srca, mala uči svaka joj čast.

  7. Po ustavu Privredu gospodarstvu treb da vodi vlada sa premierom a ne Presednik koji i nije jer prestavlja samo jednu partiju ( radikala u raznim izvedbama) sto po.
    ustavu nemoze biti ! Presednik treba da bude predstavnik svih zitelja Drzave!!!!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.