Brnabić: Digitalizacija će biti prioritet Vlade Srbije

Ostavite komentar


  1. Sva sreća što je Vlada Srbije na vreme izmislila Google Classroom, Microsoft Tims i, naravno, Zoom. Bez tog njihovog doprinosa i Vibera školstvo u Srbiji bi se raspalo.

  2. Ja pokusavam da ispratim IT i Digitalni svet od prvog do petog razreda koliko se secam ali nigde nema rasporeda casova da znamo kada je to tacno u koje vreme.
    Pa ta onlajn nastava je i za nas fantasticna. Eto nisam znala, naucila sam u toj osnovnoj skoli online da tacka ili zarez , da bi bio pismen digitalno, mora da se stavi uz samu rec ja sam uvek odvajala jednim mestom.
    Dajte u Danasu raspored casova za casove IT i Digatlni svet za osnovnu skolu za celi mesec da znamo da pratimo mi zainteresovani. Oni neka izbace za taj mesec raspored svih casova a Danas da objavi. To bi bilo super ionako ce uskoro vanredno stanje, a mozda i policjski cas,predpostavljam.
    Raspored casova online nastave treba da se objavljuje u svim novinama kao sto se objavljuje TV program zasto ne bi i to, to bi bilo makar jednom mesecno za celi mesec i deca bi to pratila.

  3. Ne sumjam da će „prioritet vlade“ biti da se što više obogate Brnabić i brat „digitalizacijom“
    A kako izgleda ta „digitalizacija“
    Posle izvadjene „digitalne lične karte“ za koju sam morao po 20ti put da donosim potvrdu da sam rođen i da živim u Srbiji i dalje, istpostavilo se kad sam povredio nogu da nemam zdravstveno osiguranje jer sam „izgubljen u digitalizaciji“, ne samo zdravstvneo nego i socijalno i da zbog toga kao nezaposleni nemam pravo na pomoć jer „ne postojim“. Da bih dobio „zdravstveno ostiguranje“ u 64toj godini životoa morao sam da donesem u SIZdravstva potvrdu na papoiru da sam rođen i da sam državljanin iako imam „digitalnu ličnu kartu“ koju njihova „digitalizacija“ ne priznaje kao „digitalni dokument“ i tako dobih zdravstvneo posle šest meseci a slomljene prste na nozi sam lečio „starinski“ sa daščicama bez lekara, da bi onda kada sam otišao u MUP morao sa „digitalnom ličnom kartom“ i njima ponovo morao da odnesem ista dokumenta koja sam im dao 2014 kada sam dobio „digitalnu ličnu kartu“ da bih i dalje bio „digitalan“ jer bez obzira što se „digitalna lična karta“ pravilno očitava (nije oštećena) na lokalnom čitaču ne prolazi kontrolu u „digitalizovanom MUPu“ koji mi je izdao „digitalnu ličnu kartu“ „digitalizujući me“ pre šest godina.
    I tako gde god krenem sa „digitalnom ličnom kartom“ „digitalnom zdravstvenim knjižicom“ ja nosim potvrde da sam rođen i da sam državljanin i odštampanu lične podatke iz „digitalne lične karte“ i „digitalne zdravstvene knjižice“ na papirima
    E tako izgleda Brnabičkina „digitalizacija“.
    Ako je „brat“ naplatio 21 milion evra EPSu za „digitalne usluge“ koliko košta „digitalizacija“ MUPa zsravstva i socijale

  4. Mani to Ana. Kako je u novoj vili na Dedinju, ima li Jovankinih duhova? Tesko ces zaspati… sli ne brini. Ubrzo ces u Zabelu, renovira se za vas…

  5. Hajduci su opet na okupu, digitalizuju nam dzepove i pamet jos jace, bolje i dublje!

  6. A kada ćemo da dobijemo kanalizaciju? U potpisu, građani šireg centra Beograda…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.