Brnabić optužuje Danas za nemar sopstvene vlasti

Burne i koordinirane reakcije vlasti na tekst o kretanju plata i potrošačkih korpi

Ostavite komentar


  1. Vidim vladajuća garnitura uživa da reprintuje bez odobrenja tuđa izdanja.
    Sad više neće ni da izdvoje paru za Danas.
    Krše zakon i ustav na kojima sede.

  2. Ja Vas iz redakcije uopšte ne razumem- zašto uopšte reagujete na izjavu ovakvih tipova ljudi.
    Ja ih nebi ni pogledao , kad bi ih sreo na ulici

  3. Ja mogu da pričam samo u svoje ime, ja sam u godini 2010 imao platu 100 evra a sada 430 evra. Daleko vam lepa kuća demokrate. Sedeo medj njima dok su dogovarali poslove za sebe i menjali ih kao čarape, kome kako odgovaralo. Sada bi ponovo na vlast ptičicama o slobodi, batali gluposti i tričarije kada nemaš za hleb. Vama je očigledno bilo bolje, pa je u tom smislu meni legitimno da se borite za one koji će da vam obezbede bolji život, samo to isto treba obezbediti i gradjanima.

  4. Nažalost, u školi nije naučila definiciju demokratskog sistema vladavine. Balkan ostaje Balkan.

  5. Prosečna potrošačka korpa, navedeno u članku, za decembar 2010. godine je iznosila 39.779 dinara, moja neto plata za avgust 2021.godine iznosi 39.000 dinara. Bez komentara.

  6. 100 evra je malo , ali i 430 evra , kad je prosecna plata preko 600 evra , znaci daleko ispod proseka , a radom , trudom , zalaganjem plate , idu i preko 1000 evra, pa cak i 2000 evra ….

  7. Kad god vidim nasu premijerku shvatim po ko zna koji put gde je nase drustvo uprkos tome sto bolje zivimo iz dana u dan ( podatak iz medija )

  8. Predlazem da objavite novi tekst sa tim ispravljenim podacima. Ja sam izracunao i uvideo da je i prema njihovim podacima odnos prosecne penzije korpe prema prosecnoje penziji porastao sa 1.52 iz 2010. na 1.56 u 2021. To znaci da su i prema njihovim podacima penzioneri danas siromasniji nego pre 11 godina. Sa platom je situacija kao obrnuta, mada mi je tesko da poverujem u to.

  9. Ocigledno da u ovoj drzavi nema svrhe objavljivati zvanicne podatke i njima dokazivati istinitist teksta, kada je u ovoj drzavi istina-LAZ?! Jer ionako zivimo u drzavi u kojoj vladaju laz i bezcasce.

  10. Možda je Ana u pravu, Danas je bio fenomenalan kada je argumentovano kritikovao rad Vlada Koštunice i Cvetkovića.
    Vremena su se promenila ali Danas nije.
    Neki tabloidi i TV kuće sarađuju sa današnjom vlašću, čak i vola peku u čast te vlasti.

  11. Naprednjacka propaganda se upregla kada su shvatili da ih ovakve vesti prikazuju kakvim jesu: nesposobni, bahati, korumpirani, licemerni, i manipulativni.

  12. Kako su čelnici vlasti saznali za ovaj tekst kad tvrde da ne čitaju Danas i ostale tajkunske novine?

  13. To je i problem današnjeg novinarstva jer se ne bavi istraživanjem nego surfovanjem i tvitovanjem…
    Sami ste sebi spustili nivo sa ugledne novine na tviteraško zakeralo a niste proverili podatke sa nadležnom institucijom i sada se bavite sajtom i da li se redovno ažurira.
    Bojim se da vam više verujem nego ću morati lično da proveravam svaku vašu tvrdnju…sve dok mi ne dosadi da radim vaš posao.

  14. To će možda za nekog iz 1984. izgledati normalno da se arhiva upodobljava sadašnjem trenutku. Nama ostalima je jasno da se takve stvari ne rade, tj ono što je arhivirano 2010. ostaje u 2010.

    Da uredništvo „Danasa“ ne razume ovako elementarne stvari je ne ve ro vat no.

  15. Zivot, porezi, gorivo, svi nameti i sve cene su vece da se jedva prezivljava i sa 500 eura. A neka zvanicnici, ma iz koje stranke bili, pricaju sta hoce. Standard gradjana je takav da je odlazak na veceru u restoran misaona imenica za vecinu stanovnistva. Da ne pricamo o moru ili planinama i vinarijama o kojima prica nas precednik

  16. Opet pogrešna strategija protiv SNS ala “ pogledaj u frižider” – ili strategija da su mafijaši to i protiv Mila nije imalo korist – kao da je šef strateg opoziciji u službi vladajućih struktura – sledeće će biti ako zatvaraju zašto zatvrate a akon ne zatvaraju zašto ne zatvrajte ….i tako će SNS vladati još 10 godina a bogami i u Beogradu …..

  17. Jedva cekam da pristignu ti Talibani u Srbiju, u sto vecem broju da malo osveze demokratiju ovde

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.