Brnabić sa meštanima Pakovraća: Konačnu visinu naknade eksproprijacije zemljišta utvrdiće sud 1Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić postigla je danas saglasnost sa meštanima Pakovraća kod Čačka, nezadovoljnim zbog eksproprijacije zemljišta zbog izgradnje autoputa u tom kraju, da će konačnu visinu naknade zemljišta utvrditi sud.

„Obe strane su postigle saglasnost o tome da predmeti koji su pred sudom ne mogu biti tema razgovora, jer su oni jedino i isključivo u nadležnosti pravosudja koje o njima odlučuje. Saglasnost je postignuta i o tome da je veoma važno da svaki od tih postupaka dobije sudski epilog u najkraćem mogućem roku i da je obaveza svih da odluke suda poštuju u potpunosti“, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da nije cilj da se infrastruktura gradi na štetu gradjana i njihove imovine, kao i da su sudske odluke o visini naknade za eksproprijaciju zemljišta bitne i da će nakon njih situacija biti jasnija i izvesnija.

Naglasila je i da radovi na autoputu, ili bilo kom drugom infrastrukturnom projektu, „ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena“.

„Svaki izvodjač radova to mora da poštuje, bez izuzetka, i svako narušavanje privatnog poseda gradjana je nedopustivo i zakonom kažnjivo“, navela je ona.

U razgovoru je postignut dogovor o održavanju sastanka u istom formatu i u narednom periodu, kako bi se ispratili pomaci u rešavanju tih pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari