Brnabić: Srbija trči u korak sa svetom i sve više ulaže u digitalizaciju i nove tehnologije

Ostavite komentar


  1. Gospodja aktuelna predsednica Vlade Srbije kad slaze, verovatno posle toga sama sebi cestita.

  2. Gospodine Brnabić, veme je da se uozbiljite. Nismo gladni vaših fantazija

  3. Digitalizacija, inovacije u tehnološkom razvoju uz naše mlade i pametne ljude, pravi je put da budemo u korak sa svetom.

  4. DIGITALIZACIJA – danas me šalteruša vratila sa potvrdom koja je odštampana o OnLine uplati – zabole je da gleda da li su legle pare – IDI U BANKU da ti overe uplatincu ???
    Dođi sutra, prekosutra … može im se , Pederka priča bajke !!!

  5. Digitalizacija je osnov napretka u danasnjem svetu. ulaganja u nju su uvek dobra investicija!

  6. Digitalizacija omogućuje da se ne gušimo papirima i čekanjem već da uživamo u pravim vrednostima.Srbija ide u korak sa vremenom

  7. Važno je da se radi na usavršavanju i digitalizaciji. Bolje ista nego nista. Mi imamo problem u tome što ili da sve bude odjednom ili da sedimo i čekamo. Neke stvari moraju postepeno da se razvijaju i usvajaju.

  8. Kako samo lazete. Ja jos uvek u banku prilikom svake konverzije deviza nosim dokumente u papiru fizicki da bi pare koje moja firma zaradi prodajom usluga u inostranstvu mogle da mi budu na raspolaganju da radnicima isplatim plate. Zasto placamo kvalifikovani elektronski potpis kada to ne vazi za Narodnu banku Srbija koja primorava banke da nam traze dokumenta u papiru sa pecatom i potpisom. Placamo taj sertfikat samo da bi Poreskoj upravi podneli poreske prijave i APR završne finansijske izveštaje, ali za sve drugo u poslovanju ne možemo da ga koristimo. Radim sa nemačkim i danskim partnerima, oni vec skoro 20 godina nisu odneli dokumentu u papiru u neku državnu instituciju ili svoju banku. I vi nam nesto pricate. Da imate obraza trebalo bi da vas bude sramota.

  9. Brate gospodje/gospodina Premijerke je dobio posao da elektronske lokatore njegove firme Carina mora da stavlja na svaki kamion prilikom izvoza/uvoza robe u Srbiju. To nigde nema u Evropi. Po dva dana kamion sa robom ne moze da napusti Srbiju. Kasnimo u izvozu i imamo desetine hiljada evra stete svakog meseca. A to se zove borba protiv sive ekonomije, i za to su zasluzni NALED i premijerkin brat. Lepa je to cifra, uzmete milion i po evra, naterate Carinu da mora to da stavlja na kamione (iako vec postoji GPS sistem preko koga sami prevoznici prate svoje kamione) i bogatite se za cas. Zbog toga je vodece poljsko udruzenje kamionskih prevoznika savetovale sve svoje prevoznike da zaobilaze Srbiju zbog guzvi na granicama koje su stvorili lokatori i da idu preko Rumunije i Bugarske. Drzava ce izgubiti desetine miliona evra, jer ce dobar deo tranzita ici preko susednih zemalja. I sve zato da bi se Premijerkini rodjaci obogatili preko noci.

  10. Ima li iko da ovoj ženi kaže da se mane posla u koji se ama baš nimalo ne razume..
    Niti je učila (pitajte je gde i kako je završila srednju školu?), niti radila bilo što vezano za informacione tehnologije. Jadna je ona sa digitalizacijom i „klikom“.

Ostavite komentar


Ekonomija

Gde će biti sindikati 1. maja? 8

Gde će biti sindikati 1. maja?

Ujedinjeni granski sindikati "Nezavisnost" obeležiće Međunarodni praznik rada - Prvi maj na Platou Dimitrija Tucovića, Trg Slavija u Beogradu, pod sloganom "Za demokratski i radnički restart", gde će govoriti o funkcionisanju institucija u Srbiji i kako treba da izgleda država.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.