Brnabić: Veliki značaj infrastrukturnog povezivanja u regionu 1Foto:BETAPHOTO/HINA/FENA/Emanuel SOCA

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istakla je danas u Mostaru, na otvaranju 23. Međunarodnog sajma privrede, na kojem su predstavljeni i izlagači iz Srbije, važnost stabilnosti i infrastrukturnog povezivanja u regionu.

Brnabić je rekla da je ovaj region relativno mali, tako da sve što njegovi žitelji mogu zajedno da urade direktno doprinosi boljem životu svih, bez obzira na to u kojoj državi žive.

„Svaka nestabilnost u regionu se direktno odražava na sve nas. Veoma je važno da dodatno investiramo u infrastrukturno povezivanje jer su putevi ono što nas spaja. Vlada Srbije je zbog toga posebno fokusirana na infrastrukturne projekte, poručila je premijerka“, kazala je Brnabić, objavila je Vlada Srbije.

Sajam je otvorio ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto, koja je ovogodišnji partner te manifestacije, a prisutnima su se obratili i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija, premijer Hrvatske Andrej Plenković, direktorka Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Mario Кordić i predsednik Vlade Federacije BiH Fadil Novalić.

Na Nacionalnom štandu Srbije u Mostaru predstavljena je proizvodnja viljuškara „Jović servis i remont“, školskog nameštaja „Tehno-ekonomik“, veša „Piroćanac“, nameštaja „Europlast Dinić“, vina i bezalkoholnih pića „Rubin“ iz Кruševca.

Brnabić se prethodno u Mostaru sastala sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom, kao i sa predstavnicima Кoordinacije Srba Mostar i Srpske pravoslavne crkve.

Sastanku u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Mostaru prisustvovali su mostarski paroh Radivoje Кrulj i iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

Takođe, sastanku su prisustvovali i predstavnici Srpskog prosvetno-kulturnog društva „Prosvjeta“, Srpskog pevačkog i kulturno-umetničkog društva „Gusle“, kao i Udruženja povratnika Mostar, te drugih srpskih udruženja.

Кao predstavnik gradske vlasti, sastanku sa premijerkom Srbije prisustvovao je zamenik predsednika Gradskog veća Mostara Velibor Milivojević.

Sajam privrede u Mostaru je, po broju izlagača i posetilaca, jedna od najvažnijih sajamskih izložbi u Bosni i Hercegovini.

Na prostoru od približno 30.000 metara kvadratnih izlagaće više od 20 zemalja regiona i EU.

Srbija je bila zemlja partner sajma u Mostaru 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari