Budućnost Fijata u Srbiji: Tiha zebnja među Šumadincima

Ostavite komentar


  1. Uzasni sü podaci o prodaji atomobila u Njemckoj? BMW i Mercedes u prvom kvarta prodani su ca80% manje novih atomobila a za drugi kvartal ne ocekuju znatnu poboljsanje! U USA situaciju je Jos kriticnija sa novim 26 miliona Nezaposlanima!!
    ! Fiat/. Krajzel??? U Kragujevcu bolje znaju? Nek Se izjasne ko Njemci?!

  2. Koja, bre, tiha zebnja? Umesto da najzad stanu Vučićevoj mafiji bar petom ako ne celim stopalom za vrat, Šumadinci strepe! Da je polovini Kragujevca ova nenarodna vlada podelila samo polovinu para koje su munuli FIATU da iz samo toj vladi, Dinkiću i Vučiću znanih razloga ostane u Srbiji, mnogi bi se obogatili! Neke nemačke novine su pisale da je po procenama ekonomskih stručnjaka Srbija dala Fijatu od 1,5 do 2 milijarde evra da bi, gle bruke, u Kragujevcu zsaposlio oko 2000 ljudi! Pri tome za srpski Fijat važi onaj vic kao odgovor na pitanje „šta je u automobilu Fiat SRPSKO“? Odgovor je -vazdu u gumama- jer se najveći deo za sklapanje tzv. Novog srpskog Fiće uvozi! Valjda će, ako narod ikada sruši ovu pljačkašku vlast, pojasniti u čije džepove je išao deo subvencija Fiatu- u Dinkićeve, u džepove braće Vučić ili u novije vreme onog malog- ministra finansija, mahera za plagijat? Zato, Kragujevčani i Šumadinci sa njima, ne strepite nego se na dolazećim izborima osvetite ovim luperdama! I našim i italijanskim mafijašima.

  3. Uprava Fijata je očekivala(pre ove situacije),da domaće tržište preuzme deo proizvodnje.
    Al naši političari kupuju Škodine automobile za policiju.Šest stotina i nešto vozila.
    Valjda im Fiat500l nije dovoljno dobar?
    U vreme stare Jugoslavije,tadašnjamilicija je vozila Zastavu 101,Zastavu 1300,čak i popularnog Fiću.
    Naš predsednik nije uspeo da sa Rusima napravi aranžman o izbalansiranoj razmeni dobara- robe.
    Mi i dalje uvozimo Lade Nive.

Ostavite komentar


Ekonomija

generalštab 2024

Projekat „Generalštab“: Tri čoveka, dva potpisa, jedna fotografija i kratka vest

Sada i zvanično: zgrada Generalštaba ide u ruke Trampovog zeta Džareda Kušnera. Ugovor o revitalizaciji tog objekta potpisan je u Vladi Srbije, ali ispod radara javnosti, uz brojne nejasnoće, iako je nadležni ministar Goran Vesić obećao punu transparentnost. Ekološki ustanak poziva građane, ali čak i pripadnike Vojske Srbije, da ne dozvole rušenje i pretvaranje Generalštaba u ekskluzivan hotel.

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.