Čadež: Odlična vest za srpsku ekonomiju

Ostavite komentar


  1. Predlažem da se ne objavljuju tekstovi u kojima se ljudi na funkcijama pozivaju na AV. Ako već imaju šta da kažu, a Danas rešio da objavi, neka kažu šta su sami uradili, čime i čemu doprineli.

  2. Da ali po cenu doniranja iz budzeta 10.000 € po radniku. To ovaj indeks ne uzima u obzir inace bismo bili vrlo, vrlo losiji! Doniranje za privlacenje investicija ne vodi prosperitetu kaosto se vidi iz neto nultog izvoznika FIAT-a itd.

  3. Ovo mogu samo birokrate da izjave. Da su radili u privredi, znali bi sta su problemi. Prethodni komentar je vec pomenuo subvencije. Drugo kvalitet tih investicija. Jeftina radna snaga je osnov tih investicija. Dakle mi samo sklapamo. Nema tu nikakvog razvoja i tehnoloskog znanja. Oko tih kompanija ne moze da se razvije nikakav znacajni sektor. Te kompanije mogu da se ugase vrlo brzo i otvore na drugo mjesto. Da je bolje nego nista, jeste, da je sve to super nije. Na kraju krajeva, ovo je samo sluzba za velikog vodju. Mene vise zanima zasto domaci ekonomisti to ne komentarisu?

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.