Čadež: PKS želi da najveće svetske trgovce vina dovede u Beograd 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež je izjavio da je za PKS cilj predstavljanja vinara iz zemalja inicijative Otvoreni Balkan u Veroni da u Beograd, u novembru, dođu najveći trgovci i distributeri vina iz Italije i sveta.

Čadež je kazao da je danas u Veroni 1.000 „superkupaca vina“, a koje PKS želi da vidi na domaćem sajmu vina Otvoreni Balkan, prenela je PKS.

„Zato je PKS organizovala ovaj štand (u Veroni), da pokažemo da Srbija, Severna Makedonija i Albanija i te kako imaju šta da ponude kada je reč o vinu“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, nakon sajmova u Dizeldorfu i Veroni, vina iz zemalja inicijative Otvoreni Balkan biće predstavljena u Beču i Parizu.

PKS je prenela da je Čadež na sajmu vina u Veroni kratko razgovarao sa italijanskim šefom diplomatije Antonijem Tajanijem, a da će sutra u Rimu učestvovati na skupu šefova diplomatija Zapadnog Balkana.

Sajam vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ predstavio je gotovo 100 vinarija i vina iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije na najvećem italijanskom sajmu vina „Vinitaly“ koji je danas otvoren u Veroni.

Za domaće sorte vina sa područja Srbije vladalo je veliko interesovanje gostiju, kupaca i distributera na štandu Open Balkana koji je organizovala PKS.

Štand „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ posetili su lideri Albanije, Severne Makedonije i Srbije, Edi Rama, Dimitar Kovačevski i Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je sa domaćinima iz Verone dogovorio da će na sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“, koji se u novembru održava u Beogradu, biti predstavljen i sajam „Vinitaly“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari