Čak 100.000 Roma u Srbiji nezaposleno

Omerović: Zakon u Srbiji romsko dete koje prosi na ulici prepoznaje ne kao žrtvu, već kao prekršioca
Konferencija „Romsko preduzetništvo: Izazovi i perspektive“

Ostavite komentar


  1. Pa koliko to onda Roma zivi u Srbiji, onih ispod 18 i onih preko 65!? Menjam misljene: ranije sam se plasio da ce Srbija biti zemlja Albanaca a sada verujem da ce biti zemlja Roma! Da ovome dodam i strasnu cinjenicu da nama u svet odlazi svake godine najmanje 30 hiljada zdravih i pametnih Srba!… A o tome nas prepametni Vucic uopste ne razmislja! On je bolesno opsednut iskljucivo foteljom premijera…

  2. Favorizovanje bilo koje skupine vodi do destrukcije Države. Da li je, nakon svega što se dogodilo, to nužno ponovo dokazivati? Ustav je jasan: svi su pred Zakonom jednaki. Zanimljivo pitanje je da li se Zakon o legalizaciji nelegalno sagradjenih objekata primenjuje i na divlja naselja, koja su sagradili Cigani (Romi)? Ispunjavaju li ta naselja bilo kakve urbanističko-tehničke uslove i ko to toleriše? Da li iko može da zamisli obrazovanog gradjanina Srbije, koji govori nekoliko jezika, da u nekoj uredjenoj zemlji sagradi kuću od kartona tamo gde mu se to sviđa i nakon toga postane Zakonom zaštićena manjina. Favorizovane skupine veoma vešto tu činjenicu zloupotrebljavaju i to je jedan od razloga napuštanja zemlje u kojoj postoje jednaki i "jednakiji". Okolina divljih naselja trpi vrlo ozbiljne posledice protiv-pravne tolerantnosti i savim siguran da, kada ta vitalna skupina brojno nadmaši sada odumiruću naciju, to što pretekne će se suočavati sa jasnom, beskrupuloznom, diskriminacijom.

  3. Citajuci komentare na sve cescim clancima u kojima se Romi spominju u uglavnom negativnom kontekstu,dolazim do zakljucka da smo mi jedan od najvecih problema danasnjice i da svako sebi moze da da za pravo da nas vredja,bez osude drustva.Gospodo Srbi,nasi dragi prijatelji,komsije,kumovi zapitajte se da li je to zaista tako?Da nije mozda problem,odsustvo morala,empatije,kulture,losa ekonomska situacija?

  4. Milošević je devedesetih primio ogroman broj pripadnika ove manjine iz svih drugih jugoslovenskih republika, i sa KIM. Najveći broj ovih sa KIM su se tamo izjašnjavali kao Albanci i ne govore srpski jezik. On ih je "usvojio" da bi ih iskoristio kao glasačku mašinu. I svi oni su dobro zbrinuti, za razliku od naših sunarodnika, Srba koji i danas žive po raznim šupama.

  5. Svi objavljeni komentari osim jednog apsolutno su tacni. Zalosno je sto su izvrsne i zakonodavne vlasti do otuznosti preokpirane zaludnim evroinegracijama previdjajuci svoju nesposobnost da prinude tzv. "ranjive"grupe na postovanje zakona i time zadovolje osnovno ustavno nacelo o ravnopravnosti svih gradjana. Zato imamo krivicni zakon koji dozvoljava "sitne"kradje koje se ne gone po sluzbenoj duznosti; stimulisanje nataliteta izdvajanjima za trece i cetvrto dete… Pa samo ovim zakonom koji se nerazumno primenjuje, zakonodavac stimulise jos dublju krizu drustva! Ovu pogodnost u ogromnoj vecini zloupotrebljava romska populacija radjanjem dece (citaj sredstava za prosenje). Itd., itd. Zar treba ponavljati u kakvoj smo spirali?

  6. Postovana Gospodo….da Vas podsetim ,da Hitler nije radio nista protiv nemackih zakona ,vec sve unutar zakona Nemacke…..sterminisao je ZAKONSKI sve Rome i Jevreje…..eto , toliko o vasim Srpskim komentarima o jednakosti i pravima jednakih mogucnosti unutar Srbije.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.