Čak 8.500 medicinskih sestara traže nov zakon

* Radica Ilić: Zakon je katastrofalan, nema popravke, treba pisati nov * Ministarstvo: Radili smo sa svim reprezentativnim sindikatima * U kabinetu Ane Brnabić kažu da će nacrt na javnu raspravu do kraja sedmice
Vladi Srbije predata peticija za povlačenje zakona o zapošljavanju u javnom sektoru

Ostavite komentar


  1. situacija u zdravstvu je sve gora pre svega zbog katastrofalnih uslova za rad,zaista mizernih primanja a velike odgovornosti.Naravno uvek ima druga strana medalje i uvek ““e je imati u svim bransama….ako se nesto radikalno ne preduzme uskoro sledi kolaps zdravstvenoe zastite pre svega umanjim sredinama.Ostace samo veci gradovi]BG,NI,KG,NS

  2. Samo 8500, jer nismo ni obavesteni! Sindikalci ne brinu za nas, cuvaju fotelje. Nisu nasli za shodno ni da nas obaveste i celoj stvari. Oni koji se spremaju za inostranstvo, nece ni da reaguju i sebi prave neprilike poslednjih dana ovde.

  3. A niko ne pominji šta je sa strukovnim medicinskim sestrama-tehničarima, koje zakon ne prepoznaje.Sve one-i su završili urdno strukovne škole, a najsrećniji od njih rade sa višom.ŠTA JE SA NJIMA, GOSPODO IZ SINDIKATA ZDRAVSTVA?

  4. A takodje je i suprotno zakonom o radu, koji definise ““neophodnost““ ostajanja usled potrebe poslodavca (drzave ili privatne klinike, svejedno), ali i da je to prekovremeni rad placen po adekvatnoj tarifi.
    Citav zdravstveni sistem je u kolapsu, a od najnizeg do najviseg nivoa se svi bave birokratijom (ne sopstvenom krivicom) i kojekakvim lupanjima pecata.
    Veoma bitno je da u zdravstvenom sektoru ipak IMA novca (ipak se prikuplja putem poreza) i da je to jedno od mesta koje je kljucno svakoj vlasti, radi raznovrsnih… znate vec svi… Uz bolju organizaciju je moguce poboljsati kompletno funkcionisanje sistema BEZ dodatnih ulaganja.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.