Kar go poskupeo 20 odsto 1Foto: Promo

Kompanija CarGo obavestila je korisnike da od danas počinje da na pružene usluge obračunava porez na dodatu vrednost.

Na pitanje da li će početak obračunavanja PDV-a da poveća račune korisnicima ili će smanjiti plate njihovim partnerima, odnosno vozačima, u kompaniji CarGo za Danas kažu da partneri sa kojima sarađuju sada postaju PDV obveznici.

„Cena usluge ostaje ista, samo se obračunava PDV na istu“, ističu u kompaniji Car Go za naš list.

“Važno nam je da znate da će od danas naši partneri obračunavati PDV na ceo iznos računa za usluge koje vam pružaju. Partneri sa kojima CarGo radi prelaze zakonske maksimume za paušalno oporezivanje i ovo je jedini način da se posluje potpuno u skladu sa poreskim pravilima”, ističu u kompaniji koja je svoje korisnike jutros obavestila o ovome.

Kako ističu u CarGo, samo prošle godine direktno su uplatili 95 miliona dinara u državni budžet.

“Uvođenjem PDV na ceo iznos računa, CarGo partneri će ove godine dodatno uplatiti više od 200 miliona dinara samo po tom osnovu u budžet Srbije”, napominju u ovoj kompaniji i dodaju da će u narednom periodu dati sve od sebe da podignu kvalitet usluge, uvedu novine i ojačaju segment društveno odgovornog poslovanja.

Pre mesec dana za 20 odsto poskupele su i taksi usluge, tako je start sa 170 dinara otišao na 250, dok je cena po kilometru sa 65 otišla na 73 dinara. Noćna tarifa je poskupela za 10 dinara, na 95 dinara po kilometru, a čekanje za 150, na 900 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari