Carina: Od prijema do uručenja pošiljke se nalaze u prostorijama Pošte

Ostavite komentar


  1. U posti se jos od devedesetih tradicionalno kradu paketi. Uz malo srece sluzbeno lice ce iz vaseg paketa uzeti samo ono sto mu treba ili misli da ima vrednost a ostalo vam uruciti. ako srece nemate necete nista ni dobiti. Nema sanse da stigne sve u posiljci iz USA ili Nemacke. Za Aliekspres ne znam.

    1. Tačno. Više puta mi je rodbina slala pakete sa poklonima za rodjendan i svaki put su bili raskupsani. Deo kozmetike pokraden, elektrinika izvadjena iz originalnog pakovanja. Na kraju sam rekla da više ne šalju pakete jer me strašno nervirao taj bezoveazluk. Da napomenem da i carinici učestvuju u tome jer na paketu bude i paket carine, a koliko rayumam zajedno ga otvaraju.

  2. Aha, još da poverujemo carini i pošti.
    Meni pola časopisa na koje sam bio pretplaćen nikada nije stiglo, pa sam odustao od pretplate. Skupo mi bilo da plaćam sve a dobijem pola.
    U pošti su se pravili blesavi, naravno, i nikad „nisu imali pojma“ o čemu pričam. Samo kažu da ništa nisu dobili.
    Borba s poštom je kao s vetrenjačama.

  3. ZAšto ne navedete da naplaćujete, ito prilično papreno, stavku koju ste nazvali “ OTVARANJE PAKETA RADI CARINSKOG PREGLEDA“. !? Plaćamo privatno , državnoj instituciji, to jest carini, da radi svoj posao ! ! !

    1. Zašto mešate babe i žabe. To što pošiljke ne stignu do carine nije njihov problem. Ja kupujem na aliju 5,5 godina i kad mi pošta zaprimi track numb. sve ide kako treba. Eto, naručio sam dva paketa i već tri meseca su tamo negde između Kine i nas, imaju broj za praćenje i u Srbiju nisu stigli. Ako je situacija takva uložiš žalbu i pare vraćaju. Isto se dešava da prodavac i ne pošalje porudžbinu i onda te zavlači dva-tri meseca dok ne dobiješ refundaciju. Na kraju krajeva svi vredniji paketi imaju praćenje pa ako ne stigne ili stigne polovično znaš koga vijaš.

      1. Igore poenta je da zbog kradje (kasnjenja?) sada moramo za predmet vrednosti 10e da platimo postarinu 80e. od pocetka ove godine nijedan broj za pracenje mi nije radio na sajtu poste sto ranije nije bio slucaj. A za to znas koga vijas, pa vijas postu a posta ( citaj nakardna drzava) se pravi luda. Ovoj drzavi je preko potreban jedan reset…

      2. Igore, poenta je u tome da lokacija za mnoge pakete je SRBIJA, i nije fer onda da tražimo pare nazad od naših kineskih prodavaca, ako su bili korektni i poslali pakete, jer ih neko od naših carinika-poštara prisvaja za sebe.

  4. A sta to znaci da je rad otvaraca i pregledaca paketa pod video nadzorom? Nista, jer ne mozete to da vidite. Kada bi se znalo kada je sniman svaki pojedinacni paket pa ako nesto nedostaje pusti se taj snimak. Posto to ne moze….nista od svega

  5. Problem sa masovnim nestankom pošiljki počeo je još.prošle godine kada se.nije.ni govorilo o Koroni. Meni od 20 naručenih stiglo samo 3. Tracking i Aliexpress kažu ušlo u Srbiju i nestalo! Uredno vratili novac! Drago mi je da je ova tema konačno na tapetu i nadam se da će odgovorni odgovarati!

  6. Dzaba im kamere i komisije kada do sada od 90-ih niko nije uhapsen i osudjen.

    1. Jedini bitan komentar. Prica o procedurama, kamerama i sl. je besmislena posto se zakon ne primenjuje.

  7. Svidja mi se ta stavka da se svaki otvoren paket veze unakst kanapom i plombira. Ako neko ima takvu sliku, neka postavi da svi vide. Naravno da to ponovno pakovanje kosta 100 din.

    1. Narucujem sa alija 4 godine, neki paketi su bili otvarani a plombu poste nisam u zivotu video…

  8. Zato ja samo kupujem u Americi i ne rqzmisljam o ovakvim stvarima.

  9. Ako pošiljka stigne u Srbiju u roku od 9 dana, kako to da je zastoj u međunarodnom vazdušnom saobraćaju? Pošiljka stigne, i u Srbiji nestane bez traga. Šta je to? Ko je odgovoran?

  10. Polovina pošiljki PLAĆENIH kompaniji WISH preko VISA kartice mi nije stiglo a objasnjenje poštara je da nisu odgovorni ako se u polasku do dolaska prosto zagube ti mali paketići a nemaju propratnu uputnicu. Ovo je manipulativni izgovor i od carine do nas to neko prisvoji jer nemate dokaza.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.