Carina uvela sistem praćenja tovara robe preko lokatora

Ostavite komentar


  1. Sve je to lepo, ali kad neko dira tovar,odn.skine lokator, u tom trenutku treba da se pojavi mobilna ekipa sluzbe za suzbijanje krijumčarenja uc, a ne da se obavesti granicna ili unutrasnja carina da je neko dirao tovar, pa tek tada da se pregleda vozilo,nista se ne dobija,vozar je skinuo, odradio sta je trebalo, dosao na odrediste potpuno ispravan i nikom nista… nista nije bolje po drzavu, osim sto je nekom uterano 6miliona i 200 hiljada evra u dzep, uz neciju debelu proviziju

    1. Tako je. Nije svrha suzbijanje šverca, nego provizija. Ovaj sistem se koristi za kontrolu promera akcize robe, a ne za sve pošiljke i samo usporava i poskupljuje transport.

  2. Ako je ovo ovako sjajno kao sto pisete, onda oslobodite spediciji polaganja bankarskih garancija za robu i tranzitu!!
    Znate gde je roba, sta ce vam principal?
    Od uvodjenja ovog pravila, kilometarske kolone su 24h na svim prometnim granicnim prelazima, jer pored standardne procedure za robu, na postavljanje i skidanje lokatora se gubi jos min. 10-tak minuta.
    I najbitnije, niko, ali niko u celoj Evropi ne koristi ovo ‘cudo tehnike’ sem nas.

    1. Tako je, druže zašto milionske garancije kada sad carina garantuje za robu.

  3. Ovaku glupost kao taj lokator u životu nisam video… Gužve su do ludila.,a tek će da budu…. Kada krene turistička sezona.

  4. direktor carin Milos Tomic je bio predsenik UO NISa i direktor Srbijagasa kada je Srbija izgubila vecinski udeo u Jugorosgasu..Ovaj preletac je bio direktor Transnafte kada je Jorgovanka doktorirala na Edukonsu, pa za nagrdu dobio Carinu,
    E kada bi neko sve ovo istražio

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.