Čekaju li skoro polovinu radnika u kragujevačkom vodovodu otkazi?

Ostavite komentar


  1. Godinama plaćamo duplo veću količinu vode u odnosu na utrošenu, instalacije dotrajale, curi na sve strane, kao da su potrošači krivi za to. 100 radnika za teren i 50 u kancelariji, ostalo je sve višak, zapošljavano preko partijske linije.

    1. Kao i u raspadu drzavne imovine stoji odgovorna politika koja Mora da se revansira svojim clanovima (vlasnici raznih agencija)koji zeljno ocekuju zaradu.Sve Sto ti treba nesmes da privatizujes jer sutra ces placati mnogo vise.Zrenjanin je primer lose privatizacije(ostali Bez pijace vode).I u Evropi su vrlo brzo vodovodi vracani u drzavno vlasnistvo.Kragujevacki vodovod ima bogatu imovine I vrlo interasntnu za cerupanje.Cena usluga je najveci problem,za usluge narod duguje preko milijardu dinara,zato u jkp vodovod imaju gradjevinsku operativu koja nadomestuje gubitke kroz investicije gradjevinske..Cuvas mir socijalni,ok onda dajte posao gradjevincima vodovoda. DVA visoka cinovnika u jkp juce zaposlili stim da ovaj drugi treba da prima platu a Nikoga ne vidja. a hoce da otpuste radnike.Onaj je hit u opstini Sto prodavao sladoled a sada ekspert precrtava I licitira imenima,pomaze mu tehnicar alhemicar.

  2. Zaposlice posle preko agencija i svojim ortacima gurati ogromnu lovu, a radnike zlostavljati.

  3. Sve je to Verko „nagurao“ u JKP Vodovod, prilikom raznih transformacije lokalnih JKP. Mnogo administracije, izmišljenih obezbeđenja na uplatnim mestima. Treba sagledati objektivno potrebe…

  4. Uvek treba uskladiti prihode i rashode, jer su u suprotnom svi zaposleni u riziku da ostanu bez posla.Ovo je ispravna odluka.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.