Cene mesa se vraćaju u normalu tek na jesen

Potpuno neuobičajeno da se centralna banka bavi analizom proizvodnje i cenama mesa
Narodna banka tvrdi da je poskupljenje svinjetine sezonsko, stručnjaci očekuju normalizaciju tržišta

Ostavite komentar


  1. Znajuci srpske mesare i proizvodjace mesa, nece biti pojeftinjenja. Do Nove godine ocekujte jos jedno poskupljenje… Voleo bih da se javnosti u svim opstinama i gradovima prezentuju kalkulacije cena. Ne zaboravite, svinjski but je bio 400 dinara kada je otkupnna cena tovljenika skocila na 220 dinarakg. Kada je pala otkupna cena na 120 din/kg, meso nigde nije pojeftinilo u prodavnicama. Pitam se, cemu onda ovo poskupljenje?

  2. Naravno da NBS netreba da komentariše, ali i dotični gospodin bi mogao da "za pojas zadene" i da objasni šta je "prekomerno klanje"???. Zna se kada se svinje kolju, a stvarni uzrok je smanjena proizvodnja zbog dugoročno neizdrživo niske otkupne cene. Treba shvatiti da se svi poremećaji na tržištu hrane prelamaju preko leđa proizvođača (primarnog) svi ostali uzmu svoj deo…(klaničari, trgovci, država)

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.