Kupiti stan odmah ili sačekati: Da li će cene kvadrata početi da padaju?

Ostavite komentar


  1. Krediti skupi, potražnja drastično opala, a ne predviđa se značajan pad cena… Zanimljivo.
    Agent za nekretnine nije baš najobjektivniji sagovornik u ovom slučaju.

  2. Pet godina zgrada nema upotrebnu dozvolu,neće je ni dobiti
    svaka zgrada ,,lov u mutnom-ima sprat dva više,,čim prodje kontrola oni dozidaju,tada počinje igranka-kome koliko?Ljudi koji su dali novac
    nemaju nikakvu zaštitu,osim privatne tužbe….

  3. Da li će cene rasti ili padati treba da pitate investitore i bankare a ne agencije za trgovinu nekretninama. Agencija vam nikada neće reći da nije pravo vreme za kupovinu jer oni žive od toga. Ako stambeni krediti postanu skupi (sa velikim kamatama) potražnja za stanovima pada pa samim tim i cene kvadrata će krenuti na dole. Svetska ekonomija ulazi u veliku krizu, para će biti sve manje, mnogi neće moći da otplaćuju kredite, i eto opet razloga da cene padaju. U Srbiji je situacija malo specifična jer se kod nas stanogradnja većinom finansira iz nelegalnih izvora, tj. pere se novac, tako da je stvarno pitanje šta će biti sutra. Klika na vlasti je donela i zakon da se više ne plaća konverzija zemljišta u građevinsko, grad (građani) će izgubiti strahovit novac, a da li će cene zbog ovog zakona pasti, neće, preliće se samo u džepove mafije.

  4. Čim i ova agentkinja priznaje-da je opao promet , onda će bit NASTAVLJENO SNIŽAVANJE cena nepokretnosti koje se već dešava. Setimo se krize iz 2008/2009, pa su posle nje – cene silazile sve do 206/2017. Vreme radi za kupce, to čak i ona u tekstu posredno priznaje.

  5. Jedino sto su priznali je da je opao promet jer je to svima gradjanima dostupno pa ne mogu vise da obmanjuju. Promet je medjugodisnje pao za 35% u Beogradu!! Krediti su preskupi!! Cena ce itekako dole ovo je njihovo hvatanje zadnje slamke i sirenje straha da izvuku jos malo novca dok jos mogu.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Nastić, di džej

Tokom svih ovih godina čitajući Danas naučio sam šta predstavlja nezavisno novinarstvo i koliko je to danas veoma retko.