Cene u martu u odnosu na februar pale za 0.1 odsto

Ostavite komentar


  1. Naravno: limun 300, glavica kupusa 100, krompir 65, jakub 140, pomorandže 115, mandarine 195 itd…… Sve je palo, kako da ne. Kako vas koji objavljujete ovakve stvari nije sramota ni malo. Pa bre, svi svetski mediji da budu vaši, ima da radikalsko-crvena banda izgubi na izborima, a onda, pa…. sledi svima sve po zaslugam, svuda.

  2. Po starom dobrom ‘običaju’ statistika služi da se lakše manipuliše sa istinom. Svi koji idu u prodavnice (prvenstveno prehrane, ali ne samo tamo) svedoci su, svakodnevnom i osetnom, skoku cena. Priča o cenama grupe usluga oko kulture i turizma, pa i prevoza, su (u najmanju ruku) licemerne. Niko nigde ne ide (izuzimajući drumske prevoznike, snabdevače, koji nisu spustili cene, naprotiv – lako je proveriti, ko hoće), kada su kultura i turizam u pitanju, te nije moguće upoređivati nešto čega nema i nečega što je bilo … Mnogo je tu činjenica koje su ‘nevidljive’ oku statistike i vlasti (kojoj odgovara da mislimo televizorima a ne glavama). Još jedna stvar je sada izbila na videlo ali se ni o tome ne govori: sada se vidi koliko je nepotrebno da prodavnice rade nedeljom i subotom popodne (probajte u Berlinu ili Beču nešto da pazarite nedeljom), a sa druge strane promet je povećan (kada je prehrana u pitanju sigurno, za druge ne znam ali verovatno ne, zbog ograničenja kretanja). Razmislite i o tome. Ustvari, razmišljajte svojom glavom stalno, makar pokušajte, videćete da se vidici šire a propagandne bljuvotine vlastodržaca postaju nepodnošljive …

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.