Ciljevi iz aranžmana sa MMF-om 1Foto: Fonet

Vlada Srbije usvojila je danas Zaključak o usvajanju pisma o namerama i prihvatanju revidiranih ciljeva i mera ekonomske politike za 2016.-2017. dogovorenih sa Međunarodnim monetarnim fondom.u okviru 4. i 5. revizije aranžmana iz predostrožnosti kao i Memorandum o ekomomskoj i finansijkoj politici sa tehničkim memorandumom o razumevanju.

Srbija se tim dokumentom obavezala da ostaje posvećena sprovođenju mera predviđenih aranžmanom, saopšteno je posle sednice vlade.

U njemu je opisan dosadašnji napredak i dat pregled ekonomskih mera koje predstoje, stoji u saopštenju.

Kako se navodi, Srbija je uspešno realizovala i premašila dosadašnje ciljeve u vezi sa fiskalnim deficitom i primarnim tekućim rashodima, ostvarila znatan napredak u reševanju pitanja strateških važnih državnih preduzeća i smanjila fiskalne neravnoteže.

U pismu je, pored dobrih rezultata, istaknuta namera nove Vlade Srbije da ostane posvećena politikama o okviru ovog programa.

Izvršni bord direktora će 30. avgusta doneti zaključak četvrte i pete revizije koja je završena tokom poslednje posete Misije MMF Beogradu, dodaaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari