Crveni tepih za Tenisa, mrvice za kooperante

Davanje u zakup plodnih oranica stranim korporacijama dobar poslovni potez ili odraz nemoći Vlade Srbije da organizuje poljoprivrednu proizvodnju

Ostavite komentar


  1. Vekovima su pokretane vojske, i ratovi vođeni upravo zarad zemlje, odnosno njene eksploatacije. Nakon drugog svetskog rata,nastaje neki vid neokolonijalizma, gde bivši kolonizatori, političkim i ekonomskim pritiscima pokušavaju sa više ili manje uspeha da zadrže uticaj nad bivšim kolonijama, ovoga puta najčešće bez direktne upotrebe vojske. To je istorija, u koju je sada uvedena nova kategorija koju će izučavati budući istoričari dodati u udžbenike. NIčim izazvani, sami poklone strancima zemlju, unište domaću proizvodnju i proizvođače…ma tema nema kraja. A to- ničim izazvani, ublažen je, pogrešan izraz, zarad sopstvene bezbednosti autora komentara.

  2. "Posle privatizacije gotovo svih resursa u privredi i rasprodaje većine izvorišta vode, kao i nafte i gasa, na red je, čini se, došlo i državno zemljište." – sve se ovo dešava jer narod ćuti i trpi, a lopovi koriste situaciju.
    Nadam se da će poljoprivrednici i ovog puta pokazati hrabrost i sprečiti pljačku!

  3. Treba otovreno reci koliko ce tenis da investira u Srbiji oko 100 mil e. za 5 g. Nasi poljoprivrednici 200.000 polj. gazdinstava svake godine investiraju u objekte vise od 200 mil. e. Svako nesto gradi 200.000x 1000 e= 200 mil.e. A drzava im nije dala ni dinar podsticaja ni zemlju u zakup. Toliko se vlada birne o nasim poljoprivrednicima. Koji ostavljaju imanja i odlaze da nadnice u Rumuniju.

  4. Kad politicari urade ovakvu stvar gradjanima, gradjani sledeci put izadju na izbore i glasaju za nekog drugog.
    Ups, nesto sam pobrkao… Lose razmisljam u poslednje vreme. Ziveo Vucic!

  5. Pitam se pitam:"ko je i koliko "dobar" u ovoj mutnoj transakciji" ????????Al““ mrka kapa !! Kad““ sam odslus““o poslednju emisiju "Balkan info" u kojoj su gosti bili poverenici policijskog i vojnog sindikata,jasno mi je da od odgovora na moje pitanje,nema nista !! Po recima oba poverenika,nevidjen kriminal se desava u obe institucije !! Tako da je ova "epizoda" sa "Tenis"-om,"sitna riba pljuckavica" !!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.