Ćuta odgovorio Vesiću: Kad je Vučić doveo Šredera u Arenu, što ti ne bi Amerima poklonio Generalštab 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta odgovorio je ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću na navode da dokument u vezi sa revitalizacijom prostora na kojem se nalazi oštećena zgrada Generalštaba nije nikakva tajna.

„Kad je Vučić 24. marta 2018. na dan bombardovanja mogao da dovede Gerharda Šredera u Arenu, što ti Gorane ne bi Amerima poklonio Generalštab u kome su ginuli ljudi? Samo razmisli Gorane Vesiću šta bi ti danas rekao Zoran Đinđić da je živ?! Kako si krenuo, sledeća funkcija koju ceš obavljati biće Ministar za okopavanje krompira u Zabeli“, naveo je Ćuta u svom odgovoru Vesiću na Fejsbuku.

Inače, danas je objavljen zaključak Vlade Srbije kojim se usvaja tekst ugovora kojim će dvema firmama, povezanim sa Donaldom Trampom, biti poklonjene parcele na kojima se nalaze ruševine zgrada Generalštaba, nekadašnjeg kompleksa Sutjeska. Predviđeno je da se prvo te parcele daju u zakup na 99 godina bez naknade, a zatim da se to pravo zakupa pretvori u pravo svojine, takođe bez naknade.

U dokumentu, koji je portalu Nova ustupio Jovanović Ćuta, vidi da se Vlada sprema da usvoji zaključak kojim će formalizovati poklanjanje atraktivnog zemljišta u Beogradu američkim ofšor firmama „Kushner Realty“ i „Atlantic Incubation Partners“ LLC, iza kojih stoji rođak zeta Donalda Trampa, biznismena i bivšeg američkog predsednika.

Vesić je nakon objavljivanja ovog dokumenta naveo da ovlašćenje vlade koje je dobio, a koje je Jovanović objavio, nije nikakva tajna već je doneto na javnoj sednici te da će, kada i ako na osnovu tog ovlašćenja bude potpisan memorandum ili neki drugi akt, o tome vlada obavesti javnost.

Takođe, Vesić je istakao da su sve vlade u Srbiji od 2000. godine pokušavale da revitalizuju Generalštab koji je oštećen u bombardovanju naše zemlje 1999. godine, ali da to nijedna do sada nije uspela.

„Da je to lako, verujem da bi to pre nas neka druga vlada uradila. Ali nije pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem kao što gradimo auto-puteve i brze pruge jer drugi nisu znali. Ponosno ćemo objaviti kada i ako budemo pronašli partnera za lokaciju starog SSNO (kompleks zgrada Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu)“, napisao je Vesić i dodao da nema potrebe da se pravi senzacija tamo gde je nema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari