Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pustio je juče u rad novu carinarnicu u Šapcu , za čiju gradnju je Ministarstvo finansija izdvojilo 380 miliona dinara. Upravna zgrada carinarnice prostire se na oko 1.500 kvadrata, a u okviru prostora carinarnice nalazi se i 2.000 kvadrata magacinskog prostora, 40 parking mesta za kamione i 80 parking mesta za automobile, koji su obuhvaćeni carinskim postupkom. Premijer je nakon otvaranja carinarnice izrazio očekivanje da će taj objekat pomoći privrednicima ovog kraja da se lakše povezuju sa Evropom i svetom i da budu konkurentniji i efikasniji u svom poslovnju.

Govoreći o makroekonomskim kretanjima, Cvetković je istakao da je zemlja postigla stabilnost, o čemu svedoči i rast izvoza, ali i uvoza, kao i domaće tražnje, što znači da se kupovna moć oporavlja, a to je očekivani efekat u postkriznom periodu. Prema rečima premijera, uspostavljen je stabilan kurs dinara, što je dugoročan trend, dok su, kako je dodao, kratkoročne oscilacije moguće, ali će u takvim slučajevima Narodna banka Srbije intervenisati.

Cvetković je naglasio da se vlada trudi da izgradi i putnu infrastruktu, što uključuje i bolje povezivanje Šapca sa autoputem odnosno Koridorom 10, i to će biti jedan od prioriteta u narednom periodu. Prema rečima premijera, Vlada kroz decentralizaciju i izmeštanje važnih institucija širom zemlje radi na privlačenju investicija, pa se tako u Šapcu nalazi Uprava za agrarna plaćanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari