Da li Ikea dolazi u Niš: 13 godina se najavljuje otvaranje prodavnice, a sada su u tišini preduzeli prve korake 1Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala je da je švedska kompanija Ikea, čiji se dolazak u Niš najavljuje od 2009. godine, kupila 14 hektara prostora u Industrijskoj zoni u Čamurliji. 

U kompaniji, koja je svetki brend u oblasti uređenja doma, nisu spremni da potvrde dolazak u Niš.

“Ikea, koja je u međuvremenu kupila 14 hektara prostora, najavljuje svoj dolazak, i nedavno smo sa njima imali jedan veliki i jako važan sastanak”, rekla je na godišnjoj konferenciji za novinare Sotirovski, koja je prethodno kazala da su “sa predstavnicima Ikee dogovorili i rokove”, ne precizirajući koje.

Direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Dušan Radivojević rekao je krajem prošle godine da je Ikea “posle dve i po godine odmrzla projekat” i da se očekuje njeno pismo o namerama.

“Pokazali su da prepoznaju grad Niš kao dobro poslovno okruženje”, rekao je on.

Da li Ikea dolazi u Niš: 13 godina se najavljuje otvaranje prodavnice, a sada su u tišini preduzeli prve korake 2
Dragana Sotirovski: Foto Grad Niša

U Ikei za Danas nisu konkretno odgovorili na pitanja da li planiraju otvaranje robne kuće u Nišu i kada, te za koju namenu su kupili prostor od 14 hektara u industrijskoj zoni.

U odgovoru koji su nam prosledili uopšteno su naveli da im je “srpsko tržište, koje ima mnogo potencijala, veoma važno” i da se trude da kupcima “budu dostupni na različitim mestima susreta” i da im omoguće da “svoje Ikea iskustvo započnu kada, gde i kako požele”.

“Nedavno otvoren Ikea Studio za planiranje na Novom Beogradu i 40 lokacija za preuzimanje u zemlji, omogućili su nam da se približimo još većem broju ljudi u Srbiji, a naš sledeći korak je da Ikea inspiraciju i rešenja za uređenje doma približimo i Novosađanima. U Nišu smo već prisutni sa našim Uslužnim centrom za isporuku, ali ćemo nastaviti da istražujemo i druge opcije kako bismo u budućnosti bili bliže kupcima u ovom gradu. Čim budu imali konkretne informacije o daljem razvoju planova u Nišu rado ćemo ih podeliti sa javnošću”, navodi se u odgovoru Ikee. 

Dolazak Ikee u Niš najavljuje se, sa pauzama, skoro 13 godina, a u martu 2012. godine “obećao” ga je i tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

Nepunu godinu dana kasnije gradonačelnik Niša Zoran Perišić precizirao je da bi objekti kompanije trebalo da budu izgrađeni na prostoru pored puta koji vodi ka niškom selu Čamurlija.

Švedska kompanija za sada ima svoju robnu kuću samo u Beogradu.

Pojedini mediji izvestili su da joj je sada prioritet izgradnja prodajnog objekta u Novom Sadu, a da bi Niš usledio nakon toga.

 

Uslužni centar za preuzimanje proizvoda u Nišu otvoren pre pet godina

U aprilu 2018. godine Ikea je u Nišu otvorila svoj uslužni centar za preuzimanje proizvoda koji su prethodno naručeni u njenoj internet onlajn prodavnici.

Kupci prilikom onlajn naručivanja biraju proizvod, plaćaju ga i određuju termin preuzimanja paketa.

U uslužnom centru za isporuku ne mogu se razgledati, isprobati i kupiti proizvodi, niti se mogu ugovoriti kupovina i druge usluge.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom  linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari