Da li je 168.000 dinara mesečno dovoljno da porodica bude „viša klasa“ u Srbiji?

Da li metodologija po kojoj se određuje visina životnog standarda u Srbiji odgovara stanju u realnosti?

Ostavite komentar


  1. Ne slažem se. 300 000 mesecom nije visa klasa. To je primanje za normalan život cetverocane porodice. Roditelji koji pise, odlazak na more, sitne radosti za decu,i solidan auto. Znaci samo za normalan život. Nista luksuz

  2. Pa mi smo jedno izrazito više,da ne kažem visoko,razvijeno društvo i država…ko bi rekao? Ne verujte svome džepu,već verujte uglednim Profesorima BU…

  3. Ono kad koristis izraze za koje ni sam ne znas znacenje ajde profesorka ponovo na faks malo ti ponovi gradivo nesto ti ne ide bas najbolje.

  4. Izjava na RTS-u. Šta drugo očekivati. Svakodnevno nas sa tog medija izveštavaju o blagostanju u kojem živimo.

  5. Nije. Potrebno je još toliko samo za pristojan život. Ko moze od tog iznosa da rešava npr stambeno pitanje i sl… Živim u unutrašnjosti od pola navedenog ali znam i kako živim. Na žalost.

  6. 168 hiljada bi morala da bude normalna plata,a ne plata za visu klasu…

  7. Kada bi svako jutro burek i jugurt doručkovala jedna četvoročlana porodica za mesec dana bi utrošili 22 hiljade. A gde je ručak, večera, računi, automobil itd…… Šta kaže profesorka na ovo jednom osrednjem đaku. Tigar je odavno pao u regionu..

  8. 300 hiljada mesecno ?
    Toliko prave pojedini sa osnovnom skolom u Srbiji. Sistem nam je takav da je puko snalazenje jedini vid prezivljavanja bez obzira koji stepen obrazovanja imate.

  9. A u koju „klasu“ spada Željko Mitrović, pevačica Svetlana Ražnatović, samohrani dr Mali soniša, i ostala elita našeg društva, prema kojoj bi i Ivo Andrić bio puki ,siromah?

  10. Mesecna primanja oko 200 hiljada, sa kreditom za stan, dvoje dece …bez auta, bez cistacice, hranu spremamo kod kuce, jednom mesecno pozoriste ili koncert (nikako oba), deca nasledjuju knjige i garderobu da bismo mogli da ih saljemo na treninge…kako je to visa klasa. Na more ne idemo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.