Da li je austrijska firma kriva za nestašicu i visoku cenu peleta u Srbiji

Ostavite komentar


  1. Grejali smo se na pelet. I da vam kazem, drago mi je sto ga nema i sto ga nismo kupili. Svaka situacija mi olaksava da napravim odluku da se iselim.

  2. Дрво, је прошле Године, било 5.700-6.000, Динара. До момента Дивљања Цене, Истог у Јесен 2021-ве… Када сам разговарао са Продавцима огревног дрвета, објашњавали су ми, да је то, ради радне снаге, нема ко да извлачи из Шума и Потока?! Од једном извлаче као поманитали, када је Цена, отишла у Небеса 110%?!

  3. Drveta ima koliko ga ima. Svake godine isto. Kad čovek pravi novu fabriku nek prvo obezbedi sirovinu za nju, a ne da drugi vode računa o njemu. Bar on zna šta je tržišna ekonomija.

  4. Opet moram reći da je gospodin Drakulić u pravu. Kronospan je državni projekat gde neko iz sns uzima dobru proviziju tako da …..

  5. Naši prirodni resursi su odavno rasprodati strancima pa i naše šume.
    SRBIJA ŠUME gazduje drvnim resursom na nelegalan način tako što prodaje nakupcima drva po ceni koju je ugovorila sa proizvođačima peleta a nakupci prodaju tim proizvođačima po 12000 din kubik drva.
    Ovo tvrdi g-din Drakulić i ja mu verujem, u Srbiji je ovo moguće, i ako austrijski ambasador štiti svoju austrijsku firmu, morala bi i naša država da štiti proizvođače peleta.

  6. u Nemačkoj jedna paleta peleta 960 evra… i vi mi sad recite da privatnici nisu izvezli poslednju trunku peleta iz Srbije…

  7. Prosle godine kada je cena peleta bila ista kao sada drvo nije poskupelo niti je gorivo poskupelo niti je struja poskupela zasto je onda pelet toliko poskupeo prosle godine kada je bila sezona grejanja neka objasne strucnjaci kada se pozivaju sada na ovaj javasluk

  8. Kakve veze ima Austrijska bilo koja firma !Imamo mi svoje resurse ,imamo ŠUME,,,sve imamo al VELIKA PLJAČKA KAO I UVEK U SRBIJI SVE ISPAŠTA NAROD! 3 puta da poskupi pelet po Kom osnovu SRAMOTA TO SAMO KOD NAS MOŽE

  9. Zanima me samo, koliko vam je novca dosta, hocete li ikada reci „dovoljno smo zaradili“. Hajde neka tona peleta bude 100.000 dinara, verovatno i tada ne biste bili zadovoljni. Ima li nekoga u ovoj zemlji ko se bavi bilo kakvom proizvodnjom, a da je zadovoljan, nego vam je svima tesko, a pritom vodite zivot kao da ste rodjeni u Monaku, u najmanju ruku. Treba vam dati platu od 50.000 dinara mesecno samo par meseci, pa kupite vi onda taj prokleti pelet, kome je cena „niska“. Sram vas bilo

  10. Dajte nam austrijske penzije, i onda nece biti problem cena od 38 000, mada je ova cena naduvana i preterana

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.