Da li je moguće ukinuti doprinose za zdravstvo? Đilas obećava rast zarada od 12 odsto, ali šta je realnost

Ostavite komentar


  1. Bojkot opozicija bolje da se drži dalje od ekonomije. Pokazali su već šta znaju na tom polju, a vidimo da im i nove ideje nisu bolje.

  2. @argh
    Zato su vase ideje super. Nastampate 2,2 milijarde i podelite gradjanima pa sad imamo inflaciju glava ne znamo gde nam je. Bolje da cutis vi ste jedino specijalisti da maznete pare a dugove ostavite gradjanima.

  3. Što se tiče našeg zdravstva…prvo čekaš mesecima, a onda kažu – problem je stres, i gotov posao. A tebi i dalje nije dobro. Pitaš se onda šta plaćaš i kome. Za par godina kada se stanje pogorša, kažu – što nisi došao ranije (wtf – zar dijagnoza nije stres?) ili – do kraja života moraćeš da piješ pet vrsti tableta, jer naravno prevencije nepostoji. Pa penzija nije dovoljna za osnovne potrebe, lekovi su luksuz. Naravno, onda moraš da ideš privatno pa i to plaćaš… Ako ću i ovako i onako ići privatno bolje da sa normalnom platom plaćam onda samo privatno.
    @argh
    A što se tiče znanja iz ekonomije ovih, kad odu tek će se onda pričati.

  4. Šala, tri reči:
    Funkcionisanje zdravstvenog sistema.
    Za 20 godina sam sasuo 36.000 evra u sistem koji sam iskoristio nula puta, a sve to vreme moram da plaćam privatne lekare da bih zapravo bio lečen. Svaki pokušaj odlaska u zdravstvenu ustanovu za mene, suprugu i dete završavao se debaklom, iživljavanjem i suzama. Dete dobije boginje, neće da ga prime, nije prioritet, dodjite za 4 dana. Kad je trebalo da primi obaveznu vakcinu šetali nas 11 meseci ukrug, niko nema herca da prelomi sme li da je primi sa alergijom na jaja. Bolje da sam na klupi ostavljao novac.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.