Da li je realno povećanje plata prosvetnim radnicima za 15 odsto

Brajković: Šarčević je kazao da je naš zahtev za 15 odsto opravdan i sa njim se složio, ali nam nije obećao da će tako i biti * Đogović: Povišice moguće, ali tek posle restrukturiranja državnih preduzeća

Ostavite komentar


  1. moguce, ako nama koji smo viškovi godinama napokon daju otpremnine. nojih 37000mesecno a neradim raspodeli se i eto povecanja

  2. Podrska sindikatu obrazovanja! Prema planiranom povecanju plata od januara 2022.godine obicna medicinska sestra u domu zdravlja sa srednjom strucnom spremom bi imala skoro istu platu kao profesor u srednjoj skoli sa sedmim stepenom strucne spreme! Ima li to igde u svetu? Bruka i sramota!!! Jadni profesori na sta su spali! Treba ulagati u znanje, znanje je temelj svega a evo kako se to kod nas radi?! Ne zna niko koliko se profesora zarazilo od korone drzeci najvecim delom redovnu nastavu u skoli, i vakcinisanih i nevakcinisanih! Podaci u medijima nisu tacni! U skoli u kojoj radim 15 profesora je bilo zarazeno koronom u ovoj skolskoj godini, tek odnedavno su se vratili u skolu na posao i mnogi imaju teze posledice. Juce na sednici kazu 10 novih slucajeva. Jedan kolega 63.godiste, inzenjer, je preminuo od korone. Od nas 50 zaposlenih profesora znaci do sada zarazenih 25 za 2 meseca! Da li vi znate kako je drzati nastavu pod maskama, pricati, objasnjavati 6 casova bez prekida i imati masku, grlo otrne, gusite se! Vecina dece ne nose maske i niko ih ne moze naterati. Da li iko zna koliko obaveza imaju prosvetni radnici uz redovnu nastavu? Nije tacno da letnji raspust traje za nastavnike 3 meseca. Polugodiste drugo se zavrsava 21.06.
    a profesori idu na godisnji tek od 01.07. U avgustu pocinju najkasnije 15.8. Koje obaveze u medjuvremenu oni sve imaju, javnost nema pojma! Trebalo bi mi dista vremena da ih nabrojim. Inace za svaki cas je obavezna pismena priprema, mnogi izvode nastavu iz vise predmeta, narocito u manjim, mesovitim skolama gde jedan profesor ima po 7 do 8 razlicitih programa. To je kompleksno gradivo koje zahteva pripremu nastavnika kuci za svaki cas! Programi se cesto menjaju,udzbenici takodje, prosvetni radnici moraju da se pripremaju za svaki cas. To je zanimanje u kome morate da ucite dozivotno, usavrsavate se citav zivot! Kako je tek raditi po kombinovanom modelu znaju samo oni koji rade u skoli, radimo po 16 sata dnevno, a ne 8? Od zimskog raspusta pola dana su drzavni praznici, a i ostalim danima imamo razne obaveze u skoli. Niko ne zna koliko prosvetni radnici rade za koru hleba da prezive. Treba izgleda da se svi zarazimo i da nas jos umre dok se ne shvati nas polozaj! A plate bednicke ispod proseka. Prosvetni sam radnik i napisala sam istinu. Nigde u svetu prosvetni radnici nisu ovoliko ponizeni kao kod nas! Znam da danas mnogima nije lako, zelim da svima bude bolje, ali prosveta treba da bude nosilac napretka! Molim vas da objavite ovaj komentar jer sve sto sam napisala je istina, napisano iz duse.

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 8

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.