Danas sa meštanima Gornjih Nedeljica: Rio Tinto već kupio 50 kuća, ostalo manje od deset

Žitelji strahuju zbog otvaranja rudnika litijuma

Ostavite komentar


  1. „… nije bitno kolika je sila ispred tebe, nego kakvu svetinju braniš.“. Tako je!!!

  2. Oni koji su prodali kuce su tim cinom ucestvovali u zagadjenu i unistavanju zemlje. Dozvolili su da im vlast napuni glavu neistinama radi profita. Tuga!

  3. Pa sta ako su kupili kuce i zemlju. Njihov problem. Loša investicija. Treba zabraniti eksploataciju rude i gotovo.

  4. @ djordjijeBGD

    Kad bi znao ili hteo da citas video bi da se ne zale oni koji su prodali nego oni koji nece da prodaju i nece da odu sa svojih ognjista.

  5. kako će rio tinto protiv naroda. znači gradjanski rat. rio tinto i av sa titovom vojskom i titovom oznom protiv naroda. ponovo cerska bitka. bravo av.svaka čast.

  6. Da je gotova stvar sem ako se dogodi revolucija u pravom smislu te reci znaci gerila pucanje ludilo. Nisam siguran koliko smo spremni da idemo.

  7. I kada kupe sva imanja, oni ne mogu da otpocnu rudarenje litijuma, Za to im je potrebno odobrenje drzave!! Oni, za sada, mogu na tim imanjima da se bave samo poljoprivredom. Vlasnik imanja sme da upotrebljava zemljiste do dubine od 80cm, a za vadjenje rude bilo koje vrste, potrebna je dozvola drzave.

  8. @Malo su se zaigrali
    Ko zna šta je tu sve potpisano. Bilo kako bilo, veliku ćemo cenu platiti za ovu avanturu aktuelne vlasti.

  9. Pa nema i jare i pare, A NIKAKO UZ SVE I ZDRAVA SREDINA. I onda kriv neko treci,pa nije !!!

  10. Nisam za Rio Tinto.Ali svi ti ljudi su znali kome prodaju kuće i zemlju,i jako dobro su ih unovcili.Sta je sad problem.?

  11. Da li ovaj zna sta prica.1000t kiseline dnevno.50 cisterni samo kiseline.Da li je nekada video rezervoare za kiselinu,i pretakaliste.Kakva budalastina.Gde se proizvodi 1000t kiseline dnevno.

  12. Kako su najglasniji protiv Rio Tinta kad su već prodali toliko kuća? Očigledno je da su ipak više borci za svoj džep nego za životnu sredinu.

  13. ne možete vi da sedite na 2 stolice,i da vam je sastanak sa predsednikom i na proteste.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.