Dašić: Investicija koja obezbeđuje još 500 novih radnih mesta 1Lepenički bulevar: Kragujevac Foto: Milan Nikić

U kragujevačkoj industrijskoj zoni Feniks upravo je završena izgradnja druge fabrike kineske kompanije Janfeng, najvećeg svetskog proizvođača delova i opreme za enterijer automobila.

Novu fabriku Janfenga u Kragujevcu, u kojoj je u toku ugradnja mašina i ostale proizvodne opreme, kao i onu prvu, izgradila je kompanija CTP invest Srbija.

Zvanična primopredaja novosagrađene fabrike između CTP –a i Janfenga, kako je oficijelno saopšteno, planirana je za 5. maj.

-Celokupna investicija CTP i Janfega Kragujevacu, u konačnoj fazi, obezbeđuje ukupno oko 1000 novih radnih mesta, što znači da će, pored 500 zaposlenih u već postojećoj, još toliko radnih mesta biti otvoreno u novoj fabrici Janfenga, čija je izgradnja upravo okončana. Oko 500 porodica će dobiti još jednu platu i promeniti kvalitet života, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić prilikom jučerašnje posete novosagrađenoj fabrici kineske
komapnije.

Direktor CTP invest Srbije Vlatko Đuriček podsetio je, tom prilikom, da je prva investicija u koju je CTP u Kragujevcu uložio 18 miliona evra za potrebe Janfenga realizovana je 2019. godine.

Drugi objekat za istog partnera površine je, prema njegovim rečima, 28 500 kvadratnih metara, od čega je oko 4000 kvadrata kancelarijskog prostora.

-Samo u objekat i u zemljište CTP je uložio oko 19 miliona evra, ne računajući dodatnu investiciju Janfenga u iznosu od 20 miliona evra za opremanje pogona. Ovo je za nas vrlo izazovan projekat koji je kako tehnološki, tako i u svim drugim elementima, uspešno realizovan, kazao je Đuriček, uz napomenu da je izgradnja nove fabrike startovala 5. septembra prošle godine, a da je primopredaja objekta sa Janfengom planirana za nepunih mesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari