Deblokiran račun, dozvola za tržište SAD i novi investicioni ciklus u kragujevačkoj fabrici Zastava oružje 1Foto: Z. S. M.

 

Fabrici Zastava oružje odobrena su i već uplaćena finansijska sredstva za novi investicioni ciklus Vlade Republike Srbije u cilju unapređenja proizvodnih kapaciteta i osvajanja modernih tehnologija, najavio je danas Saša Milošević, generalni direktor ove kragujevačke fabrike.

Po njegovim rečima ovo će značajno doprineti tehnološkoj osposobljenosti za proizvodnju savremenog naoružanja za potrebe Vojske Srbije i poslovanju fabrike na tržištu.

– Dana 30. novembra fabrika je dobila izvoznu dozvolu za tržište SAD. Obezbeđena su redovna primanja, isplata jubilarne nagrade u iznosu 12.000 dinara i novac za novogodišnje paketiće, u iznosu od po 5.000 dinara, koji će biti uplaćen na račun roditelja, istakao je Milošević u svom današnjem obraćanju javnost i medijima.

Redovan, planiran priliv sredstava od Ministarstva odbrane, kaže in, bazira se na završenim i realizovanim ugovorima, a račun Zastava oružja je deblokiran, posle ino-priliva.

Sastanak predstavnika Ministarstva odbrane i sindikata fabrike, na zahtev nekoliko sindikata, održan je 1. decembra, podsetio je Milošević u svom saopštenju.

– Ministarstvo odbrane organizovalo je sastanak kako bi se zajednički razmotrila pitanja koja su od značaja za poslovanje fabrike i status radnika, a pozivu se nisu odazvali svi predstavnici sindikata, iako su pojedini zahtevali sastanak sa predstavnicima Ministarstva odbrane, napominje on.

Nakon razgovora, potvrđeno je da Ministarstvo odbrane i Republika Srbija prepoznaju značaj Zastava oružja AD kao najstarije fabrike odbrambene industrije Srbije i preneto je uverenje da radnici fabrike mogu da računaju na bezrezervnu podršku države, zaključio je Saša Milošević, generalni direktor Zastave oružje.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari