Deficit budžeta Srbije na kraju maja 236,4 milijarde dinara, javni dug 57,2 odsto BDP-a

Ostavite komentar


  1. U maju vlada je povecala javni dug za preko 2,200.000.000 eura, MALO LI JE za jedan mesec, a deficit budzeta je za prvih 5 meseci je preko dve milijarde eura. Najgore od svega je da je ovo tek POCETAK, sta nas sve ceka u ovoj godini sa ovim ,,strucjacima,, mozemo samo da zamislimo. Naravno prvi na udaru ce biti penzioneri, i opet ce ,,DOBROVOLJNO,, spasavati budzet.

  2. Procenjenog BDP-a? Procena MMFa je da ćemo ove godine imati minus od 3%! Kako onda ispada da je naš procenjeni iznos BDP-a 46,8 milijardi eura, a prošlogodišnji je bio 45,9 milijardi… Ako već „cenimo“ budžet, onda je realnijje da ga umanjimo za 3% i onda je procena 44,52 millijardi. U stvarnosti će biiti još veći pad! I prema tome, aktuelni dug, premma „procenjenoj“ vrednostii BDP je preko 60%! A biće još veći… A kada bi znali stvarne podatke…

    1. Nas BDP je 37 milijardi eura, a to sto ga prikazuju kao 46 je zato sto se primenjuje nova metodologija, gde ulazi i prihodi od kriminala, prostitucije, sive ekonomije…odkako je dosao na vlast on da bi prikazao sebe kao uspesnog primenjuje novu metodologiju obracuna BDP=a.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.