Developeri iz Kragujevca rade za najbolje američke kompanije 1Foto: Serengeti

Razvojni centar poznate hrvatske IT kompanije Serengeti, otvoren u Kragujevcu, ostvaruje uspešnu saradnju sa jednom od najvećih američkih kompanija iz oblasti razvoja proizvoda za upravljanje ljudskim resursima – Human Resource Prodigy (HR Prodigy).

Serengeti, nagrađivana hrvatska kompanija za razvoj softvera, želeći da proširi svoje poslovanje na region, izabrao je krajem prethodne godine Kragujevac kao polaznu tačku širenja svog poslovanja. Iako je njihov prvobitni plan bio da za početak zaposle otprilike petoro developera, njihova kragujevačka kancelarije je u prvih šest meseci dospela do čak 20 zaposlenih.

Razlog za to leži u velikoj potražnji klijenata, s posebnim akcentom na američko tržište. Tako je početkom ove godine započeta saradnja i sa kompanijom HR Prodigy, koja radi na razvoju softverskih proizvoda za upravljanje ljudskim resursima (HR), a koja pokriva ceo HR proces: od objave oglasa za radno mesto, selekcije, onboarding-a, praćenja razvoja zaposlenih, do administracije u vezi sa zaposlenima, poput praćenja radnog vremena, odsustva i benefita.

„Jako smo zadovoljni našom ekipom u Kragujevcu i planiramo i dalji rast na tržištu Srbije. Iako nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge, ova saradnja je ostvarena putem preporuke, što je pravi pokazatelj vrednosti naših timova i kvaliteta proizvoda“ – rekao je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

Kalanj dodaje da Serengeti planira nova ulaganja u svoje zaposlene kako bi ojačali ekspertizu u različitim područjima IT-a, kao što su Machine learning, RPA, low code i full code development.

Takođe, žele da veći fokus stave na svoj proizvod FIYU, inovativnu platformu koja skraćuje vreme razvoja poslovnih aplikacija, a koju već koriste Serengetijevi kupci iz logistike i retaila.

Osnovan 2007. godine u Zagrebu, Serengeti polako dobija status multinacionalne kompanije, s obzirom na to da su već prisutni u Hrvatskoj, Srbiji i Keniji, a uskoro i u BiH. U SAD-u uglavnom sarađuju sa kompanijama iz područja industrijske proizvodnje, a pored američkog tržišta Serengeti je tokom prošle godine zakoračio i na obećavajuće skandinavsko tržište (s projektom za švedsku kompaniju Stratiteq), a takođe i na tržište Izraela (za Tevu će razvijati ključne poslovne informacijske sisteme).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari