Direktor Beogradskih elektrana: Ukinuti Srpsko-ruski humanitarni centar, praviti nuklearnu energiju sa SAD i EU

Ostavite komentar


  1. Kakva nuklearna elektrana, ko će tu da radi pa svi stručnjaci su davno otišli ostali su samo zanatlije i filozofi i političari

  2. Bože koliko ovaj čovek ne zna ništa o nuklearnoj energiji i toj tehnologiji. Za pocetak najveći izvoznik radioaktivnog uranijuma je Rusija. I šta sada. Koliko godina treba da se napravi ( bar pet godina i koristi max 12 do 15 god) i para košta ( bar deset milijardi dolara). “Kako mali Djokica razmišlja “

  3. Brate mili, aj nas pusti malo na miru sa komentarima koji nemaju veze sa stvarnoscu.

  4. Господин изгледа да апсолутно нема појма колико једна нуклеарна електрана кошта, или мисли да је једно 10 милијарди долара “ сића “ за Србију. И онда годишње око пола милијарде за отпремину нуклеарног отпада у неки део Србије који је апсолутно сигуран од земљотреса. И овај човек је директор београдских електрана ? Неозбиљно.

  5. Gospodin je partijski siledzija koji je nosio motku i isao da tuce narod i prosto mi je neverovatno da se ovakav tekst pojavio u Danasu. Verovatno je ovo naruceno ali mi nije jasno kako to da Danas ucestvuje u ovome?

  6. Gospodine direktore,
    Verujem da ce biti nekog ko ce vam se zahvaliti na vasim „sjajnim koncepcijama“ kojima nas sve tretirate kao stado ovaca. Pre ce ipak biti da ste vi cobanin koji ni dve ovce ne bi umeo sacuvati. Kome je samo dato vodjenje najvrednijeg javnog preduzeca ove drzave ?????

  7. Ja ovog gospodina ne razumem. Kakve veze ima ruski centar u nisu sa energitskim problemima. Covek izgubio kompas.

  8. Grcic junior. Sva beogradska komunalna preduzeca su puna botova koji sad imaju zadatak da lupetaju o nekim temama koje nebi razumeli ni da im se nacrta.

  9. Bio na 2 partijska sastanka, 3 puta lepio plakate, 4 puta skupljap kapilarne glasove, i to ga kandidovalo za direktora javnog preduzeća,… i odmah se bacio na filozofiranje o nuklearnoj energiji. E, baš zbog takvih direktora nikada ne smemo da imamo nijedan nuklearni reaktor.

  10. Ovaj se nije školovao u Sunčanom sistemu . Ko zna iz koje je galaksije došao na svojoj metli kad je ovako vidovit .

  11. Nuklerna elektrana za rad zahteva : mir, stabilnost i znanje.
    Mi ovo treće nemamo a i prve dve stavke su istorijski dokazano – na klimavim nogama.

    Nuklearna elektrana, da ali treba da je gradimo sa susedima.

  12. Mislim da je krajnje vreme da „Danas“ ukine komentare na tekstove. Sve sami botovi, vaspitno zapušteni, neprosvećeni i nepismeni desničari, a poneki i ekstremni (naši Azovci) zaģađuju javni informativni prostor. Postojanje mogućnosti komentara nema nikakvu svrhu osim da se pokaže težina bolesti našeg društva, a to i inače dobro znamo. Sa druge strane, ako očekujete da će se obrazovani i prosvećeni upustiti u polemiku sa malobrojnim ali bučnim navijačima, varate se. Imaju pametnijeg posla.

  13. Zamislite nuklearka i sns stručnjaci 🙁 meni nije dobro od te zamisli…

  14. Čovek nema pojma o logici. Pričati o diverzifikaciji snabdevanja energijom pa predlagati gradnju nuklearki gde se unapred opredeljuješ kroz tenologiju decenijama unapred odn. zauvek kroz gorivo i odlaganje nuklearnog otpada. Zavisnost od ruskog gasa u poredjenju deluje smešno. Ako bi neko našao gas npr. Crna Gora ili Makedonija iako neverovatno koštalo bi samo milijardu-dve za nove cevi. Meni tako deluje ova interkonekcija do Grčke. Povoljno je što to EU kompletno finansira, pa neka ga. Nepovoljno je da tog gasa nema uopšte ili nema dovoljno, a o ceni niko ni ne priča. Nego mi se jedva otkačismo Grčića a evo ga novi…

  15. Još jedan trbuhozborac. Prvo nam je stručnjak iz pečenjare predložio da pređemo na nuklearnu energiju, a sad će ekspert Basta da nam priča o nuklearnim elektranama.

  16. Realno treba ukinuti i jedne i druge, a nuklearna energije, nije to za nas.

  17. Mnogo mi se konacno svidjaju komentari ,Danas je ipak super novina, kad treba.

  18. Gosp.Basta, preteraste sa gluposstima, a i ovi jedva čekali, što bi reekli talijani „basta“.

  19. Obožavam rat naftnog – ruskog lobija protiv nuklearnog američkog. Prvi nas je doveo u potpunu zavisnost od Rusa, a drugi bi nas zakopao za 100 godina. Koristimo domaću pamet sa zelenom agendom i gotovim rešenjima i relativno malim ulaganjima, a imamo je. Ali tu su male šanse za korupciju i krađu. Međutim to me odgovara ni vlasti ni nazovi opoziciji.

  20. Što se tiče kadrova i stručnjaka za nuklearne elektrane tu smo spremni :Grčić,Mihailović,Antić,Longura,Rističević,Martinović,Atlagić,Pajkić,Glišić,Vulin,Nestorović,ima mesta i za mladog Dačića,Vučića (sve za njihovu decu)….može neki kraći kurs.Inače tekst je,ovaj put,dosta dobar i analitičan.

  21. Majstore jesi li ti direktor elektrana ili političar koji sedi u toj stolici?

  22. Lepo brate! Onda lepo odma kad je to tako“bezopasno i bezbedno a i super jeftino“lepo sagradi pored elektrane vikendicu i uživaj sa decom na roštilju paprikašu….

  23. Otkuda se pojavi direktor beogradskih elektrana da daje predloge šta je naš strateški interes.Nije sporno da svaki građanin države Srbije ima pravo na svoje mišljenje, ali ima mnogo institucija, koje treba da daju svoja viđenja na tu temu.Verovatno je ovo probni balon vlasti,šta se namerava.

  24. Lepo razmišljanje brate! Ili imaš sponzore preko bare ili nemaš pojma. Kad izgradiš nuklearku a ti odma izgradi vikendicu pkred pa dovedi decu i rodbinu na roštilj! Kako kažeš da je bezbedno a i ima Srbija para da gradi elektrane! To su stravične investicije i danas i bogate zemlje grade reaktore po 10 godina i cifre dostižu i do 20 milijardi $!

  25. Predlazem uvazenog strucnjaka g-dina Grcica za nosioca tog strateskog projekta ako uspemo da ga ubedimo Obrenovcane da nam ga ustupe. Ne znam samo kakve veze SRB-RUS humanitarni centar ima sa energetikom pa ga ovaj uvazeni strucnjak povezuje u svojoj izjavi. Ono sto sigurno sledi jesu socijalni nemiri i pad vlasti SNS od jeseni jer je ocito da oni ne znaju gde su i sve lazi i spinovi za ovih 10 godina im se vracaju kao bumerang. Ova izjava je verovatno pisana u ambasadi SAD. Mir,stabilnost Gr(Vu)cic!

  26. Zašto direktor Beogradskih toplana šalje “otvorneo pismo“ o bilo čemu?

    Zašto “Danas“ ovo objavljuje?

    Jel se mora?
    Kao priprema za sastanak predesnika sa ambasadorom SAD?

  27. Dokazali ste da ste nesposobni. Znam da Grčiću treba lepo radno mesto, ali ceo SNS nema tri ozbiljna stručnjaka. A mislim da je i za preCednika mnogo da vodi i nuklearnu elektranu (iako bi voleo i misli da može kao što se u sve razume).

  28. Bolje da pravimo elektrane na bukovinu, a direktore javnih preduzeća da dokvalifikujemo u drvoseče i stablovlačare.

  29. Ovaj čovek čestita Bajdenu, podržava razvoj srpskoameričkih odnosa, gradi nuklearke. On je kik bokser. Sta drugo reći. Strašno

  30. Овај је зрео за ванинституционално процесуирање.

  31. Ovde se iza brega pomalja nekakav „nuklearni dil“, nalik onom sa Rio Tintom.
    A Vinča već zapošljava tolike ljude. Zašto bi osnivali još jednu takvu ustanovu?

  32. Ima li neki direktor da mu nije glava cetvrtasta i velika? Kao da ih Vucic dovlaci iz rodnog kraja…

  33. Ovaj čovek je kik bokser. To mu je jedina kvalifikacija koju ima. SNS kadar. Da li su sada stvari jasnije?

  34. Pored tabloida koji su počeli da prate Vučićevo „kuvanje žaba“, kako bi narod lakše podneo njegov iznuđeni zaokret od Rusije, evo, javljaju se i istaknuti „privrednici“, podržavajući diverzifikaciju, (nezavisnost od Ruskog gasa), zapadnu nuklearnu tehnologiju, (o kojoj pojma nemaju), i naravno neutralnost (kao dokaz ukidanje ruskog humanitarnog centra). Providno.

  35. Ovaj je zestoko placen da promovise atomske centrale . Odjednom.postade najcistija energija , a posebno je smijesno njegova zabrinutost za stvaranje staklene baste . Njegova prica je mnogo necista !

  36. Bolje ti je da ukineš ove tvoje lopove iz Novog Sada, pokradoše sve živo. Ali ukinuće oni sami sebe pojela ih alavost, već su počeli da se glođu međusobno.

  37. Vi Crnogorci rukovodite svuda. Prema tome gdine Basta muka nam je od vas i vama slicnih. Lupate ko prozor na promaji itd itd…

  38. Ovaj gospodin je kadar Amerike i Engleske pa ga pitam sta nude njegovi gospodari,osim praznih obećanja i zavrtanja ruku.

  39. Кад неко дочекује Бетовена и Моцарта у Удбаполитену и ужива у њиховим концертима, онда он постане овако продуховљен, оплемењен, паметан и успешан. Јадна ли је Америка, кад јој се овакви препоручују.

  40. Vrati se u Dalmaciju, pa pravi nuklearnu elektranu tamo odakle si došao.

  41. Значи, треба да се окренемо САД и све плаћамо 10 пута скупље?!

  42. I odma’ se vidi da ukidaš humanitarni centar a uvodiš lobiranu energiju. Kolko si dobar?

  43. doroteja direktor beogradski elektrana. pod hitno lekaru da utvrde jel uracunljiv. kaže:

    Direktor beogradski elektra a pod hitno da se javi doktoru za utvrdjivanje zdravlja

  44. Kako je moguće da Serbija prijateljska a plaća više od Nemačke neverovatno to mora Vučić sada da reši.

  45. Konačno jedan pametan predlog bez obzira kojoj političkoj opciji gospodin pripada.

  46. Kroz tekst provejava činjenica daje Američki čovek.
    Kakve veze ima Ruski humanitarni centar sa ovom temom.

  47. Ako vam treba direktor za tu nuklerku imam komšiju zna čovek sve i moleraj i stolariju,limariju,elektriku ,a taj reaktor ima one bazene za hladjenje što vaj pločice može izlepiti …i tako….na zapadu prave fuzione realtore ,a nama će uvaljivati fisione sve sa djubretom

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.