Đedović Handanović: Održavamo stabilnost cena dizela i benzina 1Foto: Pixabay/David Roumanet

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izjavila je danas da “cena benzina ide na dole, da je cena dizela stabilna” i istakla da će Vlada nastojati da to tako ostane.

“I dalje smo svedoci rasta cena nafte i naftnih derivata i u Evropi i u svetu. Bez obzira na to održavamo stabilnost cena kada su u pitanju i dizel i benzin”, rekla je Đedović Handanović u Skupštini Srbije tokom rasprave o amandmanima podnetim na predloženi budžet za 2024. godinu.

Ona je navela da već tri nedelje nije poskupeo dizel, a cena benzina opada konstano bez obzira na određeni rast nafte na svetskom tržištu.

“Cena dizela je ostala stabilna od 214 dinara, već treću nedelju za redom.Očekujem da bude i u narednom periodu.To je ono što država uz aktivan i konstruktivan dijalog sa Naftnom industrijom Srbije i naftnim komapanijama pokušava da ostvati”, rekla je Đedović Handanović.

Ona je rekla da je cena bezina pala između 6. i 20. oktobra sa 188 dinara na 182 dinara, bez obzira na to što je cena nafte na svetskom tržištu porasla sa 88 dolara za barel na 93 dolara po barelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari