Susret ministarke energetike Đedović Handanović sa predstavnicima UNKS i NIS-a: Očekuje se mirovanje cene dizela u narednom periodu 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović razgovarala je danas sa predstavnicima Udruženja naftnih kompanija Srbije i Naftne industrije Srbije o stanju na tržištu naftnih derivata. Na sastanku je zaključeno da je snabdevanje tržišta gorivom stabilno, uz očekivanje da se cena dizela neće menjati u narednom periodu.

– Iako je došlo do blagog rasta akciza, to neće negativno uticati na povećanje cene dizela i to je nešto sto želimo da obezbedimo za naše građane i u narodnom periodu. Time smanjujemo i inflatorne pritiske što ima višestruke koristi. Nastavićemo da nadgledamo cene dizela u Srbiji i cilj nam je da u narednom periodu one ne rastu. U ovome će nam pomoći i Naftna industrija Srbije koja je pouzdan partner države bila u prošlosti i nastoji da to bude u budućnosti, a to očekujem i od ostalih naftnih kompanija u Srbiji – navela je ministarka Đedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari