Đedović Handanović: Srbija troši četiri puta više električne energije nego što je evropski prosek

Ostavite komentar


  1. Jel’ to poruka da noću ne spavamo i trošimo „jeftinu“ tarifu struje dok država ostavlja namerno upaljenu uličnu rasvetu u sred dana..?

  2. Koje ludilo od izjave. Naprednjaci će nas vratiti u kameno doba pa nećemo koristiti struju.

  3. Nije tacno. Prvo veca potrosnja povlaci i povecanje cene te se nikako ne isplati. Ako ja trosim omo 800 kwh ispada da u evropi trose 200. Potuno je nelogicno. Kao da u evropi po kucama imaju samo sijalice i radio. Nece biti da im je standard tako nizak. Uobicajena dezinformacija partije na vlasti.

  4. Koliko pameti u ova dva prethodna komentara. Vi smanjite svoj račun štedeći struju, onda vas nagrade umanjenjem računa a Vi nezadovoljni što Vas država časti. Ko je pametniji od ovih komentatora mogao bi prilično da uštedi koristeći subvencije za izolovanje, solarne panele i PVC stolariju. Kad nešto od ovoga iskoristite štedite energiju a država Vas još nagradi. Predlog za državu da subvencioniše i ugradnju solarnih kolektora za toplu vodu. Najveći potrošači u letnjim mesecima su bojleri. Pametne nacije štede, one druge se razbacuju i sa onim čega nemaju.

  5. @ Krug dvojke
    Uz subvencije, koliko je vremena potrebno da se uloženo u PVC stolariju, izolaciju i solarne panele isplati i šta sa reciklažom solarnih panela za dvadesetak godina?
    Sunčani dani jesu li zagarantovani, uz subvencije?

  6. Ministarko ali u Evropi ne postavljaju novogodišnju rasvetu već od oktobra- novembra meseca.

  7. Koliko ja znam svaka od ovih investicija se isplati za najviše 10 god. Paneli su najsporiji u isplati jer je naša struja jeftina. Zato je i trošimo nemilice. Što se tiče sunca ono je tu i bez države. Ko i malo prati vremenske prilike primetio je da mi sada godišnje imamo devet sunčanih meseci. Pre dvadeset godina u mom mestu fabrika koja troši tehnološku vodu od 80 stepeni celzijusa tokom cele godine nije uvela solarne kolektore već je nastavila da troši ugalj najlošijeg kvaliteta i 600 000 nemačkih maraka godišnje. Zamislite da na svakoj kući imamo po 5 kw solarnih panela i bar jedan solarni kolektor, ne bi smo imali nedostatak el. energije ni u letnjim ni u zimskim mesecima. Što se tiče reciklaže to jeste problem ali rešiv. Fosilna goriva nas truju već dvesta godina, ako smo optimisti i preživimo sledećih deset godina trovanja valjda ćemo za to vreme iznaći rešenje reciklaže. Kad imate svoj nezavisni energetski sistem ili sistemčić ne može Vas niko ucenjivati ni na nivou države ni na nivou domaćinstva. Alal nam vera baš smo bogati, imamo sunca na bacanje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Ne prodavati Staru šećeranu 9

Ne prodavati Staru šećeranu

Organizacija "Beograd u pokretu" saopštila je danas da je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika zakazala prodaju Stare šećerane po početnoj ceni od 680,6 mliona dinara i zatražila od Vlade Srbije da to zaustavi.

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.