Đorđević: Za osobe sa invaliditetom iz budžeta 1,7 milijardi dinara u 2020. godini 1Ministar Zoran Đorđević Foto: Fonet/Zoran Mrđa

Za osobe sa invaliditetom iz budžeta za 2020. godinu biće izdvojeno 1,7 milijardi dinara, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

„Ukupna sredstva predviđena za konkurse za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom iznose 435 miliona dinara“, rekao je Đorđević na redovnom sastanku sa predstavnicima saveza osoba sa invaliditetom.

On je naveo da su planirana dva konkursa, programski konkurs za koji je izdvojeno 270 miliona dinara i koji je viši za 30 miliona dinara u odnosu na 2018. godinu i stalni konkurs za koji je izdvojeno 165 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, postoje i savezi koji u 2019. godini nisu trošili sredstva u skladu sa dogovorom o čemu je takođe bilo reči na sastanku.

Đorđević je istakao i da je svestan problema diskriminacija osoba sa invaliditetom na radnom mestu.

„Postoji predlog da se otvori mogućnost da imaju posebnu opciju prilikom besplatnog poziva na broj prijave rada na crno, kao i da se vodi poseban registar onih kompanija za koje se u inspekcijskom nadzoru pokaže da su kršile prava osoba sa invaliditetom“, objasnio je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari