"Do evropskog proseka ni za 20 ni za 50 godina"

Ekonomisti pesimistični prema ocenama Svetske banke o približavanju Srbije standardu EU

Ostavite komentar


  1. Ekonomisti konstatuju da je država u bankrotu,ali ne predlaźu šta je valjano činiti. Možda je došlo vreme da uredimo državu po svojoj meri i mogućnostima,ne gledajući u tudji tanjir i dvorište. Možda je moguće utvrditi granice sa susedima,pa da sačinimo ustav kakav dolikuje slobodnom gradjaninu,a zatim da kažemo da želimo da slobodno tržište uredjuje društveno ekonomske odnose. Možda bi trebali da malo popravimo način školovanja dece i da stavimo nauku i kulturu na mesto broj jedan nacionalnih interesa. Ako imamo dovoljno pameti i hrabrosti umećemo da sačinimo i ljucki prostorni plan razvoja i to na ekonomskim motivima. Mislim da gradjani Srbije to umeju i mogu,uveren sam u to.

  2. Posto nam ovako dobro ide i neki se stide zbog toga, plasim se da ubrzo nece imati ko da gleda na Tv Pink i Heppy TV, Vodju, Vulina,Risticevica, Maju i ostale, jer ce nam zemlja ubrzo postati prazna.

  3. Шта друго рећи осим срамота ме колико нам добро иде. Битно је да је Душан Вујовић министар године, за овај део Европе. Мало ли је? И ти ћеш куме да достигнеш стандард Еуропе али мало сутра. Шта би Он имао да каже на ово? За све ово време пропадања јеан одређени слој људи (фукара) се обогатио и досегао небо. Бедни народ једва саставља крај с крајем. Пензије највеће до сада, плате, такође. Па кад пензионер од Нове године на 15000 динара добије бар 1500 више, његовој срећи нема краја, имаће 15 литара млека, или 100-ак јаја. Мало ли је, брате, Србине? Па како онда да не гласаш за такве људе који прво мисле на народ а љима шта остане. То су филантропи пар екселанс. Живела Србија и њен најбољи син Аца Вулин, пардон, Вучић, пардон, Гашић…… Да не говорим о Томи и Драгици који су своју тешком муком стечену имовину на раду у иностранству поклонили народу и направили задужбину за сва времена. Аферим!

  4. Besmislica?! Pa, odakle uop[te pomisao da bi Srbija, koja beše zaostala provincija i u Otomanskom carstvu, ikada mogla da dostigne evropski prosek?! To je sasvim nalik onome da 90% vozača smatra da je natprosečan vozač…

  5. ni za sledecih 100 godina a mozda I vise!
    Zapreke: Vucic, Nikolic, Irinej, Dodik,Dacic, Seselj & Co.
    Gde je picopevac , drug Jeremic s njegovim ““nesrvrstanim???
    Sajster Nikolic ““stvara““ ““prijateljstva““ s dalekom Kinom I ““Brzistanom““ a nije voljan I sposoban da pruzi ruku Kosmetu ““srbistanske kolevke““
    Dokle bre, Srbistanci da zaludjuju sami sebe? No SAO, No ZSO!

  6. Ova poredjenja BDP nisu pravi pokazatelj bez nekih drugih statistickih podataka. Troskovi zivota u Srbiji su znatno manji od onih u najrazvijenim delovima Evrope sto znaci da poredjenje BDP ne daje pravu sliku zivotnog standarda koja je bitna za stanovnistvo. Ljudima je vazno kako mogu da zive od svoga prihoda a koliki je taj prihod nominalno (preracunat u stranoj valuti) je potpuno nevazno.Sto se tice Rumunije, Bugarske i Albanije i njihovog rasta – i to moze da bude proizvod "statisticke greske – postavlja se takodje pitanje od cega su oni poceli. I Kina je ostvarivala rast od vise od 20% godisnje u ranom periodu svoga razvoja sto je bilo manje nego sto se ostvari danas sa rastom od oko 6.5%.

  7. Vučić da prizna ovo Kosovo koje je u ratu izgubio, pa da se skloni i dođe neko od ekonomske struke.

  8. Sa vucicima, dacicima, vulinima i ostalim olosem iz 90-ih, Srbija ne mora da brine o buducnosti jer je nece ni imati.

  9. Jel se seca list Danas kad je hvalio petooktombarce kako nam dobro ide reforme privatizacija evroafro integracija koje ste nam sve bajke pricali a svakog dana sve gore i gore. Doso djavo po svoje. Narod i sirotinja nije neiscrpan resurs ovo sto je i malo ostalo od naroda trosi sadasnja vlast. Dok je Danas bio glasnogovornik Stpske propasti 2000 to je danas glasnogovornik Srpskog unistenja. Jedno znam sve sto je Danas podrzavao bilo je pogubno za drustvo u Srbiji. Nadjitemi jednu stvar koju ste podrzali a da je jedan evro doprineo drustvu a da se nije zaduzio gde ce drustvo vracati dva evra. Da ima morala Danas bi kao nekad Japanski samuraji izvrsili harakiri smesno al zalosno al tako je .

  10. Pa zar ne osecate "Zlatno doba", hocete reci da nam je nekada bilo bolje nego sada. Pored vec velikog broja domacih fabrika stvorenih nasom pamecu, nicu nove zahvaljujuji nasim doktorima Dr martinovicu, Dr nesi,
    Dr malom … i drugih Dr-a. Aco je rekao pre pet godina, "ako ne bude bolje za 6 meseci- smenite me, a sada smo rame uz rame sa Nemcima kako je i najavio isti prosle godine. Na kraju vecina stanovnistva je to prepoznala sto se vidi i na rezultatima brojnih izbora.

  11. jeli to opet pocela licitacija…!!?? Pok. Zoran Djindjic je poceo sa cifrom: 2004. -te,ocekujem…Ovaj film je vec odgledan!!! Mozda bi trebalo konsultovati Mila Tranziciju,jer On je vizionarski osetio Alekova vremena…?

  12. Достигли бисмо их већ сада када би нам надокнадили штету коју су изазвали десетогодишњим санкцијама и бомбардовањем у агресији 1999. Додуше, када би они сваком платили штету коју су му нанели или му бар вратили оно што су од њега опљачкали, не би ни било потребе да их "сустижемо" јер не би ни имали овакав БДП којим се хвалишу.

  13. Otiso nas predsednik kod Boga da vidi buducnost nacije.Kojim dobrom sinko pita ga Bog?Dosao sam oce rece on da vidim kad ce Srpska ekonomija da se stabilizuje i pocne da radi?Pogleda ga Bog i poce da place pa kroz suze rece "Sine moj ja to necu da dozivim"

  14. Разлика је све већа, а не обрнуто!Храни сина,па шаљи мећу избеглице!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.