Dobit banaka nastavlja da raste: Profit Erste banke u prvom kvartalu povećan za 29 odsto 1Foto: Shutterstock/Viktor Kintop

Neto dobit Erste banke za prva tri meseca ove godine iznosila je 2,5 milijarde dinara, što je za 29,3 odsto više nego u istom periodu lane, saopštila je ova banka.

Dobit po osnovu kamata je povećana za 23,5 odsto na godišnjem nivu i iznosila je 3,2 milijarde dinara, dok su neto prihodi od provizija i naknada skočili za 22,6 odsto na milijardu dinara.

Rast operativne dobiti ove banke u periodu od januara do marta iznosila je 45,3 odsto međugodišnje.

„Nakon što smo, uprkos svim izazovima, prošlu godinu završili sa uspešnim poslovnim rezultatom, i u ovu smo ušli ambiciozno i sa umerenom dozom optimizma, osluškujući i pažljivo analizirajući makroekonomske pokazatelje, ali i dešavanja na domaćem tržištu. Tako smo na kraju prvog kvartala 2024. godine, zahvaljujući snažnom rastu operativnih prihoda, zabeležili neto dobit od 2,5 milijarde dinara, što je za 29,3 odsto bolji rezultat u odnosu na isti period 2023. godine. Ovaj uspeh potvrđuje našu sposobnost prilagođavanja i efikasnost u suočavanju sa dinamičnim tržišnim uslovima. Ostajemo predani u pružanju podrške našim klijentima na svakom koraku njihovog finansijskog puta i nastavljamo da gradimo poverenje i dugoročne odnose“, izjavila je Jasna Terzić, predsednica Izvršnog odbora Erste banke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari