Drekslmajer zabrinut zbog štrajka u Fijatu

Ostavite komentar


  1. Poljaci spremili 100.000 evra, ma mi će spremimo 300.000 i evo čak će da im plaćamo svakog meseca u gotovu da ga proizvode. Dajte molim vas…. ne mrcvarite te radnike koji rade na prazan stomak, ili zatvorite tu fabriku u kragujevcu ili im platite pošteno rad. Inače radnik u Poljskoj prima 600e a radnik u srbiji 200 pa vidite gde im se više i šta isplati.

  2. Smanjiti radnicima plate !! Tako bi bili sretni,ako i ove koje imaju ostanu.Tako ćemo pokazati svetu da smo ozbiljna država,koje će sve uraditi za TUĐE INTERESE !! Ako budemo najjeftiniji na svetu doći će sa svih strana razni investitori .DA ZARADE NA BILO KOJI NAČIN !! A TO JE GLAVNI CILJ ZAR NE ?
    Kakva radnička prava ? To sad i nerdnih 30 godina nije bitno .Bitno je da se izvučemo iz krize,pa i po cenu da se SVI ISELE IZ SRBIJE .SAMO NAPRED !! KOFA BRIGA ZA RADNIKE !! IZBORI SU GOTOVI,A I AKO IH BZDE MALO OBEĆANJA I SVE ĆE SE ZABORAVITI !!

  3. Nedostaje podatak o zaradama radnika u Drekslmajeru. Ako i oni zaradjuju 300 Eura mesečno pa još i pišu pisma, zanemarujući osnovno načelo SINDIKALNE SOLIDARNOST, onada im je vrlo teško ili su vrlo nemoralni.

  4. Fijat nikad nije ni trebao da dobije ugovor u Srbiji a jos manje 10 000 evra po radniku od Srbije. Da su radnici dobili 10 000 evra mogli su da otvore sopstveni biznis, trafiku da prodaju cigare, parfimeriju, prodavnicu kafe ili patika, sta god.

  5. alo prosecna plata bi vec trebalo da je 700 evra u Srbiji, o cemu mi pricamo.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.