DRI: Republička direkcija za imovinu Srbije nije popisom utvrdila stvarno stanje nefinansijske imovine 1Foto: Pixabay/Jarmoluk

Republička direkcija za imovinu Srbije nije popisom utvrdila stvarno stanje nefinansijske imovine u iznosu od ukupno 3.137.955.000 dinara i nematerijalne imovine u iznosu od 70.825.000 dinara, objavila je danas Državna revizorska institucija (DRI).

Direkcija nije u finansijskim izveštajima pravilno iskazala rashode na odgovarajućim ekonomskim klasifikacijama, u ukupnom iznosu od 16.918.000 dinara.

Revizor navodi da je Direkcija više iskazala nefinansijsku imovinu u iznosu od ukupno 241 milion dinara, jer nije evidentirala otuđenje nepokretnosti u vrednosti od 157,7 miliona dinara i otuđenje vozila u iznosu 83,2 miliona dinara.

Direkcija nije u potpunosti uspostavila sistem finansijskog upravljanja i kontrole i nije uspostavila internu reviziju na jedan od propisanih načina, ističe DRI.

Republička direkcija za imovinu Srbije je dužna da podnese DRI pisani izveštaj o otklanjanju otkrivenih nepravilnosti u roku od 90 dana počev od narednog dana od dana uručenja ovog izveštaja, dodaje se u izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari