Drugi krug nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" od septembra: Šta sa računima do tada? 1Foto: Printscreen/RTS

Pet izvlačenja u okviru prvog kruga nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je završeno, a iz Ministarstva finansija poručuju da se drugi krug očekuje već od septembra ove godine.

U prvom krugu je skenirano ukupno 100 miliona računa, a podeljeno je ukupno 10 stanova u Beogradu.

„Drago nam je što se pokazalo da smo doneli dobru odluku kada smo odlučili da od ove godine igra bude u potpunosti digitalna, bez koverata, a to pokazuje i koliko se naša zemlja promenila, te da su se građani prilagodili novim tehnologijama. Drago nam je i što nam građani pomažu da se zajedno borimo protiv sive ekonomije“, poručili su pre dva dana iz Ministarstva.

Drugi krug nagradne igre će biti organizovan od meseca septembra, a najavljeno je da do tada možete kontinuirano skenirati fiskalne račune putem aplikacije, jer će svi oni učestvovati i u drugom krugu.

Pravo na učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodno je imati instaliranu istoimenu aplikaciju na mobilnom telefonu.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Republike Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Svaki fiskalni račun može da bude registrovan u aplikaciji na dva načina – jednostavnim skeniranjem QR koda ili ručnim unošenjem PFR broja i PFR vremena, koji su otisnuti na donjoj polovini svakog računa.

Nagradnu igru organizuje Vlada Republike Srbije, uz podršku NALED-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari